PUTIN ODLIKOVAO KARJAKINA: "Prvo sam ruski patriota pa tek onda šahista"

Novosti online

04. 06. 2022. u 17:43

RUSKI predsednik Vladimir Putin odlikovao je velemajstora Sergeja Karjakina zbog šahovskih uspeha i što je promovisao Rusiju na pravi način.

ПУТИН ОДЛИКОВАО КАРЈАКИНА: Прво сам руски патриота па тек онда шахиста

FOTO: Vikipedija

Karjakin, koji je rođen u Simferopolju na Krimu, otvoreno je podržao rusku vojnu intervenciju u Ukrajini, bog čega ga je Međunarodna šahjovska federacija suspendovala.

Medalju časti, jedan od najboljih šahista današnjice je zaslužio na osnovu rezultata ostvarenih u oblasti u kojima se bavi i „što je promovisao Rusiju na pravi način“.

Karjakin je 2002. godine postao najmlađi velemajstor na svetu sa 12 godina i sedam meseci. Do 2009. godine nastupao je za Ukrajinu kada je dekretom tadašnjeg predsednika Dimitrija Medvedeva dobio rusko državljanstvo. 

- Ljudi me pitaju da li žalim što sam javno podržao specijalnu operaciju. Već sam izgubio pozivnicu za mnoge turnire na Zapadu, verovatno i za turnir kandidata. Međutim, moj odgovor je jasan. Na strani sam Rusije i mog predsednika - rekao je Karjakin, koji je ranije istakao da je "prvo patriota pa tek onda šahista".

Njega je 2016. godine Magnus Karlsen porazio u borbi za titulu prvaka sveta po klasičnom vremenu, ali je Karjakin za utehu iste godine savladao Karlsena na šampionatu sveta po ubrzanom tempu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!