"SPREMAN SAM DA RIZIKUJEM ŽIVOT": Roj DŽons želi da ode u Rusiju po zarobljenu košarkašicu

Novosti online

13. 06. 2022. u 21:11

ČUVENI bokser Roj Džons mlađi kaže da želi da učini sve što je potrebno da bi pomogao zvezdi ženske NBA lige, Britni Griner, koja je trenutno u zatvoru u Rusiji.

СПРЕМАН САМ ДА РИЗИКУЈЕМ ЖИВОТ: Рој Џонс жели да оде у Русију по заробљену кошаркашицу

foto: Bss

Grinerova, koja je igrala za Jekaterinburg u ruskoj Premijer ligi tokom pauze od VNBA, privedena je nakon što su policajci carinske službe rekli da su u njenom prtljagu na aerodromu Šeremetjevo u februaru pronašli punjenja za eliktričnu cigaretu koja sadrže  ulje marihuane. U tom trenutku je pokušala da napusti Rusiju po preporukama iz SAD-a, zbog narastajućih tenzija u odnosu Rusije sa Ukrajinom.


Protiv nje je pokrenut krivični postupak za "prevoz droge velikih razmera", za koji u Rusiji može dobiti kaznu do 10 godina iza rešetaka.

Džons ima dvojno državljanstvo, SAD-a i Rusije. Često posećuje najveću zemlju na svetu zbog posla, a državljanstvo je dobio 2015.

Bivši šampion sveta u četiri kategorije, rekao je da je spreman i da rizikuje svoj život kako bi pomogao košarkašici.

- Pokušao sam da kažem vladi Sjedinjenih Država da mogu da urade razmenu zatvorenika. Rusi su spremni da zamene Britni ako se Vlada SAD uključi. Imam ljude u ovoj zemlji koji su razgovarali sa njenim advokatima o povratku kući. Spreman sam da uradim šta god treba, čak i ako moram da stavim svoj život na kocku i sam odem tamo, voljan sam to da učinim - rekao je Džons.

Podsetimo, Rusi su navodno spremni da puste košarkašicu na slobodu, ako za uzvrat dobiju trgovca oruđjem Viktora Buta koji je osuđen na 25 godina zatvora u Vašingtonu.

BONUS VIDEO: Ovacije Roju Džonsu u Pinoru na meču Partizana
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)