NOVOPAZARCI BEZ PREMCA Tradicionalna atletska trka u Mrsaću kod Kraljeva

G. ĆIROVIĆ

08. 01. 2023. u 12:14

​Tradicionalna, 53. po redu Novoodišnja atletska trka održana je u pomoravskom selu Mrsać nadomak Kraljeva, kao jedna od prvih sportskih manifestacija u Srbiji u novoj godini.

НОВОПАЗАРЦИ БЕЗ ПРЕМЦА Традиционална атлетска трка у Мрсаћу код Краљева

GU u Kraljevu

U trci seniorki na stazi dugačkoj 3.400 metara pobedila je atletičarka Novog Pazara Saima Murić, ispred klupskih drugarica Meire Mehmedović i Ajše Tahirović, dok je u konkurenciji seniora, u trci na 6.800 metara, prvi kroz cilj prošao Aldin Ćatović, takođe atletičar Novog Pazara, ispred Uroša Gutića iz banjalučkog Boraca i Ognjena Stojanovića iz AK Tri iz Beograda.

U konkurenciji juniorki najbrža je bila Mina Belaćević iz AK Lazarevac, a kod juniora Kabir Zilkić iz AK Novi Pazar. Najbrža pionirka na stazi od 1.700 metara bila je Jovana Rajić iz beogradske Crvene zvezde, a pionir Milutin Petrović iz AK Trepča iz Kosovske Mitrovice. U trci za mlađe pionirke trijumfovala je Umia Bogućanin iz Novog Pazara, dok je njen klupski drug Kaid Koca bio najbrži među mlađim pionirima.

U tradicionalnoj trci ovdašnjih osnovaca kojom je i otvorena ova manifestacija, najbrži su bili Danica Kolarević, učenica trećeg razreda i Pavle Nikolić, učenik četvrtog razreda, dok su u trci veterana, u kategoriji 50+ pobedili Ana Savić i Dejan Jerotijević iz Kraljeva, a u kategoriji 60+ Besim Ibrahimović iz Novog Pazara.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru