RUSIJA NA UDARU: Oduzeto još jedno veliko takmičenje koje su Rusi trebalo da organizuju

Novosti online

09. 02. 2023. u 15:57

RAT u Ukrajini, odnosno "Specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, ponovo je za jednu od "sporednih" stvari iznedrio i sportski potez. Najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" - neće se svideti ljubiteljima sporta u toj zemlji.

РУСИЈА НА УДАРУ: Одузето још једно велико такмичење које су Руси требало да организују

FOTO: Tanjug/AP

Dok dobar deo sveta prati šta se dešava u gradovima kao što je Bahmut, gde ovih dana rat bukti u svoj svojoj snazi zbog ofanzive ruskih snaga (najnovije vesti iz Ukrajine uživo možete da pratite na posebnoj, današnjoj stranici portala "Novosti" - kliknite OVDE), a, podsetimo, tokom te ofanzive su nedavno poginula i dva ukrajinska reprezentativca, sve su burnija dešavanja i u sportskim krugovima daleko od linija fronta.

Sa jedene strane Rusi pokušavaju da se vrate u međunarodna nadmetanja, a podršku dobijaju u odluci Izvršnog komiteta Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), tačnije preporuci da se "Rusima i Belorusima dozvoli učešće  na Olimpijskim igrama u Parizu 2024, u svojstvu neutralnih sportista", sa druge Ukrajina najavljuje bojket Igara ako se to desi, a sa treće - dešavaju se nove sankcije Ruskoj Federaciji.

Naime, toj zemlji je oduzeto Svetsko prvenstvo u sportovima u vodi koje je na programu tek 2025. godine.

Odlukom "Svetskog plivanja", kako se sada zove nekadašnja FINA, nadmetanje je oduzeto ruskom gradu Kazanju i dodeljeno - Singapuru.

Rusi su ovih dana želeli nove pozitivne vesti iz sporta, poput nedavnog otpočinjanja pregovora između Fudbalskog saveza te zemlje i UEFA o "trasi puta" za povratak ruskog fudbala u međunarodna nadmetanja, ili pomenute preporuke za učešće na Olimpijskih igrama u Parizu, ali... Dok priče na te teme traju, sankcije se ređaju, o čemu svedoči i ovo oduzmanje domaćinstva za šampionat sveta u sportovima koji se održavaju uvodi (plivanje, vaterpolo, skokovi u vodu, umetničko plivanje).

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)