ZABRANJENO JE BITI SRBIN: Zbog kokarde i tri prsta Ivanu izbacuju iz reprezentacije

Novosti online

02. 03. 2023. u 11:20

Odbojkašica i članica kluba Gacko Ivana Radović (22) je pred izbacivanjem iz reprezentacije Bosne i Hercegovine.

ЗАБРАЊЕНО ЈЕ БИТИ СРБИН: Због кокарде и три прста Ивану избацују из репрезентације

Foto: Printskrin

Naime, ona je objavila fotografiju na kojoj je podigla tri prsta, stavila šubaru sa kokardom i to podelila na svom Instagram profilu.

Zbog toga joj sada prete izbacivanjem iz reprezentacije Bosne i Hercegovine. Njen potez osudili su tamošnji mediji, tvrde da je na taj način "napravila skandalozan potez".

Uz fotografiju je stajao opis na ćirilici: "Potomak vojvode Momčila Đujića".

Ivana ističe da je sve otišlo predaleko i dodaje da joj je četnički vojvoda predak, te da je ponosna na to, kao i svoje poreklo. Takođe naglašava da je dobila i veliku podršku od koleginica iz reprezentacije, ali i drugih klubova.

Posebno su joj zasmetali pojedini naslovi, gde se navodi da "nema ni stida, ni srama", ispod kojih je bilo mnoštvo ružnih i vulgarnih komentara.

- Ovo je prvi i poslednji put da se oglašavam na ovu temu. Ne bih to ni radila da nije otišlo predaleko, jer se prvenstveno radi o meni i mojoj porodici, koja trpi neverovatan linč od strane medija i ljudi. Igram za reprezentaciju BiH od svoje četrnaeste godine, gde sam prošla sve selekcije od pionirki do seniorki. Nikad nisam imala nijedan problem, što mogu da potvrde i saigračice i savez. Uvek sam bila na raspolaganju selektoru i trenerima, bez ikakvog interesa. Igrala sam u Brčkom šest godina, gde žive sva tri naroda, imam mnogo prijatelja različite veroispovesti i nikad nisam bila neko ko širi mržnju na bilo koji način, a pogotovo ne na nacionalnoj osnovi. Inače, vojvoda Đujić mi je stvarno predak i sa njim sam se poistovetila pre svega kao sa pravoslavnim sveštenikom koji je bio žestok neprijatelj fašizma. Isticanjem pomenute fotografije ni na koji način nisam htela da povredim osećanja, verska, nacionalna i svaka druga, dozvoljavajući da svi o vojvodi imaju i prave svoju istinu i sud. Uvek sam volela svoje, a poštovala tuđe. Mislim da ove teme treba da ostavimo iza nas, da ne širimo mržnju i da volimo sport - istakla je Radovićeva i dodala:

- Dobijala sam dosta negativnih komentara i porodica i ja, gde su pisali najgore moguće stvari i gde su dolazile svakakve pretnje. Dosta ljudi mi je pružilo podršku i stalo uz mene, čak i prijatelji druge nacionalisti, kojima želim da se zahvalim ovom prilikom - navela je ona.

Foto: Printskrin

 

BONUS VIDEO: 16 GODINA BRAKA I TROJE DECE: Ona je žena Nemanje Vidića – odrekla se fudbalerove imovine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (7)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici