ŽIVANOVIĆ VICEŠAMPION EVROPE: Naš najtalentovaniji plivač osvojio srebro na juniorskom EP u Beogradu

S. K.

05. 07. 2023. u 21:14

SANjAO je zlato u rodnom gradu, ponosan je i na srebro. Uroš Živanović je u finalu trke na 50 m prsno na juniorskom EP na beogradskom bazenu SC „25.maj – Milan Gale Muškatirović“ stigao kao drugi – 28,08. Brži je bio Danac Jonas Gaur (27,57), a sporiji Nemac Emiliajn Holak – 28,14.

ЖИВАНОВИЋ ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ: Наш најталентованији пливач освојио сребро на јуниорском ЕП у Београду

FOTO: A. Ilić

- Iskreno, ne mogu da kažem da sam nezadovoljan. Srebro je, ipak, dobro što se tiče evropskog standarda i ostaloh. Mogu samo da čestitam protivniku i da kažem da je bila sjajna trka – istakao je posle finala Živanović.

Svetski šampion iz Lime 2022. je učinio sve da se pred svojim roditeljima,rodbinom, prijateljima popne na najviši stepenik pobedničkog postolja. Činilo se da će u poslednjim metrima uspeti da prestigne Gaura...

- Trka kao svaka trka, iskreno nisam video druge plivače gde se nalaze. Dao sam sve od sebe i samo mi je to važno – naglasio je Živanović, koji je što se tiče evropskih prvenstava, ipak, načino korak više, jer je lane u Bukureštu bio treći.

Plivača leskovačke Dubočice novi izazov očekuj u subotu, kada su kvalifikacije i polufinale na 100 m prsno. Nada se da će izboriti nedeljno finale, a onda je sve moguće.

Od ostalih naših plivača jedino je Stefan Maslo izborio polufinale na 200 m mešovito i ostvario je 13.vreme – 2.05,21.

Ostali su stali u kvalifikacijama. Najbolji plasman ostvarili su muško-ženska štafeta na 4h100 m slobodno, koja je bila 13.(3.38,85), Nikola Simić na 1.500 m slobodno, koji je bio 20.- 15.57,66 i Minja Kaljević, 20. na 50 m slobodno – 26,39.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima