SRBIJA JE I DALJE SILA: Drama kakva se retko viđa za plasman "delfina" u polufinale Svetskog prvenstva

Novosti online

25. 07. 2023. u 08:54 >> 10:50

Vaterpolisti Srbije pobedili su danas selekciju Italije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva rezultatom 15:14 (3:3, 2:2, 4:4, 2:2, 4:3) i plasirali se u polufinale.

СРБИЈА ЈЕ И ДАЉЕ СИЛА: Драма каква се ретко виђа за пласман делфина у полуфинале Светског првенства

FOTO: VSS/A. Krupanić

Srbija je meč otvorila sa dva gola koja su postigli Nikola Jakšić i Đorđe Lazić za vođstvo od 2:0.

Italija je ubrzo stigla do izjadnačenja i do poslednje četvrtine utakmica je bila neizvesna. Igralo se gol za gol do poslednje sekunde meča.

U poslednjem kvartalu Italija je preko Di Fulvija ponovo povela sa 10:9. Srbija je nastojala da stigne do izjednačenja i uspela je u tome, strelac je bio Strahinja Rašović za 10:10. Zatim je Di Fulvio pogodio za 11:10 i 48 sekundi pre kraja Nemanja Ubović je uspeo da zatrese mrežu za 11:11.

Tokom peteraca vaterpolisti Srbije su bili sigurni, jedino je Radulović bio neprecizan. Sa druge strane za Italiju bili su neprecizni i Di Some i Damonte.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Strahinja Rašović sa tri gola, dok su Nikola Jakšić i Radomir Drašović dodali po dva gola. U selekciji Italije istakli su se Frančesko Di Fulvio koji je postigao tri, dok su Đakomo Kanela, Lorenco Bruni i Eduardo Di Soma dali po dva gola.

U polufinalu Svetskog prvenstva Srbija će snage odmeriti sa reprezentacijom Grčke.

 

 

Srbija - Italija 15:14

Peterci

15:14 - Strahinja Rašović pogađa za polufinale

Mitrović opet brani

14:14 - Jakšić odgovara

13:14 - Prešuti na iskustvo

13:13 - Vučinić siguran

12:13 - Di Fulvio jedva

Promašuje i Radulović

Brani Mitrović

12:12 - Drašović uz dosta sreće

11:12 - Fondeli vara Mitrovića

Četvrta četvrtina

11:11 - Ubović pogađa 48 sekundi pre kraja, opet je nerešeno.

10:11 - Italija opet dolazi do prednosti. Provereni recept, Di Fulvio igrač više i pogodak.

10:10 - Rašović pogađa sa igračem više i pokazuje zbog čega je najbolji igrač Srbije.

9:10 - Di Fulvio! Posle čudnog isključenja Rašovića, Di Fulvio sa spoljne pozicije gađa ispod Mitrovića. Fantastičan gol.

Treća četvrtina

9:9 - Vučinić opet vraća rezultat na početak. Kakvih nas osam poslednjih minuta čeka u Fukuoki

8:9 - Frančesko di Fluvio pogađa. Drže Italijani korak ispred našeg tima.

8:8 - Evo ga! Rašović vrhunski šutira sa leve strane, opet je pao golman Italije i koristimo šansu - ne damo da se odlepe.

7:8 - Još jednom Italijani imaju igrača više i to koriste. Nije bilo odbrane od šuta Lorenca Brunija.

7:7 Kakav gol Vasilija Martinovića! Na debiju na Svetskom prvenstvu postigao je svoj prvi pogodak upravo protiv Italije.

6:7 - U padu je bio Veloto, nije to bila sjajna akcija Italije, ali je opet na lukav način Italijan ubacio loptu u našu mrežu.

6:6 - Gol Jakšića! Sada je Srbija odlično reagovala nakon isključenja koji su zaradili Italijani.

5:6 - Nikolas Prešuti donosi novu prednost svom timu. Italijani su iskoristili igrača više.

Druga četvrtina

Strahinja Rašović promašuje peterac i na nešto malo veći odmor Italija i Srbije odlaze poravnati.

5:5 - Di Soma izjednačuje sa pet metara.

5:4 - Bravo, preokret Srbije! Prvo je Radulović okrenuo Velota, a onda Strahinja Rašović pokazao da ima strašan šut - ispod golmana Italije!

4:4 - Rašović! Posle neuspele kontre, Strahinja Rašović preuzima odgovornost i postiže četvrti gol za Srbiju. Njegov 17 pogodak na SP.

3:4 - Šteta! Opet vođstvo Italijana nakon nekoliko propuštenih šansi Srbije... Lopta je išla 84 km/h, pogodio je Eduardo Do Soma.

Videli smo i VAR na meču. Sudije su prekinule meč da bi gledale usporeni snimak jednog kontakta, a na kraju je lopta pripala Srbiji.

Prva četvrtina

3:3 -  Jakšić je iznudio peterac, a gol Srbiji doneo je Radomir Drašović. Delfini nisu promašili kazneni udarac na ovom prvenstvu do sada - imaju 5 od 5.

2:3 - Šteta, greška našeg tima dala je protivniku priliku za novi pogodak, što je Italija iskoristila i došla je do velikog preokreta preko Kanele.

2:2 - Nažalost, ekspresno su se Italijani vratili, izjednačenje im je doneo Lorenco Bruni.

2:1 - Pet minuta je trebalo Italijanima da postignu prvi pogodak na meču. Đakomo Kanela postiže gol, pao je Branislav Mitrović i ovaj šut nije mogao da zaustavi, za razliku od brojnih na početku susreta.

2:0 - Najbolji start Srbije na Svetskom prvenstvu pošto i Lazić posle divne kombinacije postiže gol. Zakasnili su Italijani da ga zaustave, vrhunska asistencija za našeg igrača na dva metra.

1:0 - Posle nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane i grešaka. Jakšić postiže prvi pogodak na meču. Odlične odbrane na startu meča. Mitrović je začarao mrežu "delfina".

Prva četvrtina

Uoči meča

Podmlađena vaterpolo reprezentacija Srbije igra najvažniji meč na Svetskom prvenstvu u Japanu, od 9.30 (RTS, Arena) se sastaje sa Italijom u četvrtfinalu šampionata.

Srbija je u grupi zabeležila pobede protiv Južne Afrike 30:5 i Crne Gore na peterce 17:15 dok je od Španije poražena 16:14. Potom je u osmini finala bila bolja od Japana 16:10, ali je sada čeka težak posao sa aktuelnim vicešampionima sveta.

Italija je skup sjajnih pojedinaca koje predvodi najbolji igrač za prošlu godinu Di Fulvio, tu si u Fondeli, Del Lungo, Di Soma, Veloto, Ečenike...a vodi ih iskusni trener Alesandro Kampanja od 2009. i pod njegovim rukovodstvom je Italija bila prvak sveta 2011. i 2019.

- Turnir tek počinje, mi iskusniji reprezentativci to najbolje znamo. Svaki četvrtfinalista ima pravo da se nada. Italija ima kvalitet nema priče, dugo igraju zajedno. Forsiraju vaterpolo sa kontaktima i uplivavanjima. I dalje je lopta u našem dvorištu, sve od nas zavisi. Ako bude kvaliteta u odbrani možemo očekivati neizvesnu utakmicu i ako završnica bude egal onda možemo i da pobedimo – rekao je Branislav Mitrović, najiskusniji igrač u našem timu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)