DECA PUNA UTISAKA POSLE SJAJNE MANIFESTACIJE: Održani Sajmovi sporta u Grockoj i Lazarevcu

Novosti online

14. 09. 2023. u 19:32

U ORGANIZACIJI Sportskog saveza Beograda, uz partnerstva opština Grocka i Lazarevac a pod pokroviteljstvom Grada Beograda - Sekretarijata za sport i omladinu, danas i u utorak održani su Sajmovi sporta.

ДЕЦА ПУНА УТИСАКА ПОСЛЕ СЈАЈНЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ: Одржани Сајмови спорта у Гроцкој и Лазаревцу

FOTO: SSAB

Nakon intoniranja himne i bogatog muzičkog programa u izvođenju osnovne muzičke škole “Nevena Popović”, posetioce su pozdravili Vesna Damjanović, predsednica Skupštine opštine Grocka i Nebojša Jevremović, generalni sekretar Sportskog saveza Beograda. Više stotina dece gročanskih osnovnih škola je učestvovalo u aktivaciji Olimpijskog komiteta "Budi olimpijac", gde su se kroz zanimljiv takmičarski program upoznali sa olimpijskim vrednostima, idejom olimpizma ali i znamenitostima Beograda.

Bilo sjajno i u Lazarevcu. Posle intoniranja himne Srbije, prisutne su pozdravili predsednik opštine Bojan Stević i generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović. Istaknut je značaj ovakvog događaja pre svega za decu školskog uzrasta, koji su kroz promociju rada sportskih klubova imali priliku da se informišu i odluče za sport koji će trenirati putem demonstracije i pokaznih vežbi.

Više stotina dece lazarevačkih osnovnih škola je učestvovalo u posebnom segmentu sajma, aktivaciji "Budi olimpijac“.

- Puno dece iz našeg košarkaškelog kluba Paragon bilo je na Sajmu u Lazarevcu. Puni su utisaka. Uz prezentaciju košarke, mogli su klinci da se oprobaju i u drugim sportovima. Ali što je veoma važno i da upoznaju nove drugare. Ovakvi skupovi su veoma važni i verujem da će se održavati svake godine. Puno štandova i predstavljali su se i veliki sportovi ali i manje poznati - istakao je Stefan Birčević, proslavljeni košarkaš.

Projekat opštinskih sajmova sporta ima za cilj uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta, jačanje timskog duha i stimulisanje školske omladine na redovno upražnjavanje fizičke aktivnosti. Sajmovi će do kraja godine biti održani na svih 17 beogradskih opštinama.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)