SAZRELI ZA ELITU: Aleksandar Filipović veruje da vaterpolisti Crvene zvezde mogu mnogo u Ligi šampiona

S. K.

23. 09. 2023. u 22:25

SIJAĆE Zvezda u Ligi šampiona. U to veruje strateg crveno-belih Aleksandar Filipović. Beograđani su na kvalifikacijama u Hanoveru pokazali da imaju veoma jak tim, kadar da se bori se najjačim evropskim ekipa. A koliko zaista mogu, možda će odgovor dobiti već u sredu kada startuju u grupi C u Splitu protiv Jadrana. U grupi su još hercegnovski Jadran i Ferencvaroš, kojeg je ovog leta pojačao Dušan Mandić.

САЗРЕЛИ ЗА ЕЛИТУ: Александар Филиповић верује да ватерполисти Црвене звезде могу много у Лиги шампиона

FOTO: M. Vukadinović

- Grupa je dobra, sve su to jake ekipe. I sve su jače nego prošle godine, ali u suštini to su sve timovi koje mi jako dobro poznajemo. U Jadranskoj ligi igrali smo sa oba Jadrana, znamo sistem igre, znamo kako fuinkcionišu, tako da ćemo sigurno pružiti maksimalan otpor i da nijednu utakmicu ne idemo sa belom zastavom. U svaku utakmicu idemo da damo svoj maksimum i da pokažemo zašto smo tu. Da li će to donetu rezulat? Nadam se da hoće, ali videćemo - ističe Filipović.

Ove godine je drugačiji sistem takmičenja, u prvoj fazi ekipe su podeljene u četiri grupe. U drugoj fazi prve dve će formirati dve četvrtfinalne grupe, a druge dve se sele u Evrokup. Zvezda nema tim kao Novi Beograd, koji i ove godine napada tron, ali i ne želi da statira.

- Samim ulaskom u Ligu šampionu smo neki cilj opstanka u Evropi i ispunili. Sigurno se time nećemo zadovoljiti, što ćemo u najgorem slučaju igrato osminufinala Evrokupa. Daćemo sve od sebe i svoj maksimum da pokuašamo da izborimo mesto među dve ekipe. Da li ćemo u tome uspeti, ne mogu u ovom momentu da garantujem. Mogu da obećam da ćemo u svaku utakmicu ući maksimalno i da će ekipa izgledati onako kako treba da izgleda i da ćemo dati sve od sebe da na tom putu uspemo - naglašava Filipović.

Zvezdin adut je i što su igrači već četiri godine zajedno, što su ovog leta doveli Gogova i Bursaća.

- Jako mi je drago što smo uspeli igrače da zadržimo već četvrtu sezonu. Znamo svi da je potrebno da ekipa sazri. Mislim da smo postigli taj nivo, da se igrači izuzetno dobro poznaju, da su se Gogov i Bursać fenomenalno uklopuli i da će to doprineti da budemo bolji nego što smo bili - podvlači Filipović.

Crveno-beli ne razmišaju o Evrokupu, jer žele u Ligi šampiona da dokažu da mogu sa svima da se nadmeću.

- Konkurentni smo. Nećemo se zadovoljiti Evrokupom, mislim da smo u Hanoveru pokazali da možemo više. Mislim da smo konkurenti i da možemo sa svima da se nadigravamo - uveren je Filipović.

Mladi se dokazuju

U ZVEZDI postepeno šansu dobijaju i mladi igrači...

- Imamo trojicu mladih igrača, dvojicu priključili prošle, jednog ove. Mislim da će Gajić i Danković ove godine podići svoju minutažu, da će pružiti maksimum i doprineti boljitku ekipe. Mislim da su i oni stariji za godinu dana i da će dati svoj doprinos sigurno.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)