JAČI SMO OD SVIH: Filip Filipović posle osvajanja Kupa Srbije sa VK Novi Beograd: Možda i moje najteže finale!

S. Krstović

04. 12. 2023. u 20:33

RADOSNI su i ponosni vaterpolisti Novog Beograda. Posle dve titule prvaka Srbije, osvojene Regionalne lige konačno su trijumfovali i u Kupu Srbije. Filip Filipović i drugovi u finalu završnog turnira u Šapcu nisu dozvolili Crvenoj zvezdi da ih iznenadi kao prošle godine - 18:15. Ali, vremena za slavlje nisu imali, jer su danas otputovali u Sabadelj, gde u sredu (12.30) u šestom kolu grupe A Lige šampiona igraju sa istoimenom španskom ekipom.

ЈАЧИ СМО ОД СВИХ: Филип Филиповић после освајања Купа Србије са ВК Нови Београд: Можда и моје најтеже финале!

Foto: Sandić

- U mojoj klupskoj karijeri ovo finale mi je bilo možda i najteže. Ova utakmica, ali i sve što se prethodnih godina dešavalo Novom Beogradu, bilo je pravo maltretiranje. Samo, ove godine smo bili jači od svega. Rezultat je na kraju trebalo da bude 18:5, a ne 18:15, da smo igrali samo protiv Zvezde - emotivno je pričao na presu kapiten Filip Filipović.

Naš najtrofejniji vaterpolista je podvukao da su u finalu Kupa morali da se bore i sa drugima, što je, po njemu, realnost srpskog vaterpola:

- Svi mi koji smo se vratili iz inostranstva moramo sada živimo to kao neku novu realnost. Samim tim ovaj trofej vredi više. Naravno, da ni klub, ni ja kao kapiten ne želimo na tome da se zaustavimo. Idemo kao tome da zacrtano bude ispunjeno. Sa ovakvim zalaganjem i sa ovakvom energijom možemo da se nadamo još većim uspesima. Pokazali smo da kada je pristup ovakav i kada je unutar ekipe energija na ovakvom nivou nebitno je ko je u sastavu, a ko nam je rival. Mogu to da budu jedan ili dva protivnika, pokazali smo da smo bolji od svih.

Filip je prekjuče osvojio 37 klupski trofej u karijeri:

- Uradili smo to zajedno, ovo je timski sport. Drago mi je što sam deo grupe ovih momaka iz kojih crpim energiju. Nadam se da ćemo da izguramo do kraja, a bitniji deo sezone tek sledi.

Strateg Živko Gocić je naglasio da stoji iza svake Filipovićeve rečenice i zahvalio se svima u klubu:

- Svi zajedno smo utkali sebe u ovaj trofej, za koji se nadamo da je samo prvi u sezoni i da će ih biti još. Sve ovo sam ja ne bih uspeo da uradim bez mog stručnog štaba. Kada je na početku sezone saopšteno kakvi su ciljevi, ja sam ih nazvao realnim. Rekao sam tada da verujem da je to ostvarivo, jer verujem u ove momke. Uveren sam da će sve biti dobro i u budućnosti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)