STRAH OD SRBIJE: Nijedna selekcija iz Prve divizije EP za vaterpoliste ne želi u nokaut fazi da igra sa "delfinima"

S. K.

07. 01. 2024. u 14:22

ZAHUKTAVA se Evropsko prvenstvo za vaterpoliste. Mnoge selekcije u Prvoj diviziji plaše sa da u nokaut fazi ne nalete na nagaznu minu uz drugog doma, Srbiju. "Delfini" večeras (19.00) u drugom kolu grupe C igraju sa Nemačkom, ali pomno prate i rasplet u A grupi, jer će se ukoliko osvoje prvo mesto u sredu, 10. januara, u osminifinala sastati sa četvrtom selekcijom iz grupe A (Hrvatska, Španija, Crna Gora, Francuska). Budu li slučajno drugi za plasman među osam najboljih boriće se sa trećom ekipom iz grupe A.

СТРАХ ОД СРБИЈЕ: Ниједна селекција из Прве дивизије ЕП за ватерполисте не жели у нокаут фази да игра са делфинима

Foto: EPA

U Dubrovniku, gde se igraju utakmice grupe A, Hrvatska je nadigrala Francusku sa 12:7 (3:1, 3:1, 4:3, 2:2) i sa pet bodova je trenutno lider grupe. "Barakude" večeras (20.15) igraju sa Crnom Gorom i pobeda im osigurava prvo mesto. A poraz na peterce drugo mesto, što znači da su osigurali četvrtfinale.

- Odigrali smo dobru, nikako ne briljantnu utakmicu. Nismo bili dobri sa igračem više, žurili smo, hteli jednim šutom da damo dva gola. Ono što smo promašivali, kompenzovali smo odbranom, koju smo odigrali perfektno. Sada nas očekuje teška utakmica sa Crnom Gorom. Znamo i koji je ulog. Pobedom nad Francuskom izbegli smo Srbiju i za sada je to veliki korak - ističe za hrvatske medije selektor Hrvatske Ivica Tucak.

Crnogorci preksinoć nisu uspeli da iznenade fenomenalne Špance. Posle velike borbe puleni Vladimira Gojkovića izgubili su sa 14:12 (4:2, 4:4, 2:3, 3:4). Kod "crvene furije" nezadrživi su bili Granados sa pet i Perone sa tri gola. U redovima "đetića" odskočili su Mršić, Ukropina i Vidović sa tri pogotka.

- Odigrali smo dobru utakmicu. Kod 10:10, napravili smo neke greške, koje se ne prave, ali imali smo dosta igrača sa tri lične i bili smo hendikepirani. Verovali smo da možemo da pobedimo, a mislim da smo se podigli u odnosu na duel sa Francuskom. Sada nas čekuju Hrvati, koji su na nivou Španije. Moramo da budemo na maksimumu da bismo došli u situaciju da slavimo u tom meču - kaže za crnogorske medije Gojković.

Kampanja: Čekamo "delfine"

ITALIJANI su u drugom kolu grupe B u Zagrebu demolirali Grčku sa 15:8 (4:2, 3:2, 5:2, 3:2). "Azuri", koje večera očekuje duel sa Mađarima, veoma su blizu prvom mestu u svojoj grupi.

- Odigrali smo veoma dobro u odbrani. U početku su nas mučili, ali kada smo nametnuli svoj ritam bilo je rešeno pitanje pobednika. Možda je ovakav ishod, jer se mi borimo za Olimpijske igre,a Grci su to već rešili. Predstoji nam još jedan veliki izazov, najverovatnije duel sa Srbijom u četvrtfinalu - kaže selektor Italije Alesandro Kampanja.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!