"DELFINI" JEDVA ČEKAJU HRVATE: Vaterpolisti Srbije za "Novosti" pred spektakl na Svetskom prvenstvu: Želimo da im se revanširamo!

S. Krstović

12. 02. 2024. u 17:53

SVETSKI klasik. Vaterpolisti Srbije i Hrvatske vodiće sutra (17.00) u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Dohi žestoku borbu za plasman među četiri najbolje selekcije na planeti. "Delfini" obećavaju da će ostaviti srce u bazenu, ali i ističu da će igrati agresivnije i pametnije nego pre dve godine u Budimpešti, kada su ih "barakude" zaustavile na putu ka medalji.

ДЕЛФИНИ ЈЕДВА ЧЕКАЈУ ХРВАТЕ: Ватерполисти Србије за Новости пред спектакл на Светском првенству: Желимо да им се реванширамо!

Viktor Rašović Foto M. Vukadinović

Bio je to i poslednji zvanični duel dveju selekcija. Od osamostaljenja Srbije, ljuti protivnici sastali su se pet puta, Hrvati vode sa 3:2 u pobedama, slavili su u poslednja dva meča, oba puta u Budimpešti: 2017. u polufinalu SP sa 12:11, 2022. u četvrtfinalu SP sa 14:12. Naši veruju da je došlo vreme za revanš.

- Izuzetno bitno je što smo dosta rano skinuli teret sa leđa, da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. Što se tiče Hrvata, dugo nismo igrali sa njima zvaničnu utakmicu, od četvrfinala SP 2022. u Budimpešti, kada su nas ubedljivo pobedili. Posle toga u ovom sastavu nismo igrali sa njima. Ono što je dobro što smo pre EP u Zagrebu imali imali par treninga sa njima, tako da smo tu mogli da ih osetimo. Radi se o jednoj izuzetno ozbiljnoj ekipi, sa dva vrhunska centra, sa igračima koji su izuzetno plivački spremni. Igraju brzo, moderan vaterpolo sa kontrama, tako da nas očekuje interesantna utakmica. Zna se šta je ulog, to je polufinale i ja verujem ako odigramo našu igru, ako ponovimo neke partije sa Svetskog prvenstva, da možemo da se nadamo dobrom rezultatu - ističe u telefonskom razgovoru za "Novosti" prekaljeni golman Branislav Mitrović.

Nemanja Ubović je svestan da ih očekuje veoma težak okršaj sa Hrvatima:

- Imali smo tri dana da se malo odmorimo, što fizički, što psihički, i da se spremamo za Hrvate. Jako ih dobro poznajemo. Imali smo par sparing treninga sa njima pred prvenstvo Evrope u Zagrebu. Znamo i da u meč moramo ući maksimalno agresivno kao u grupi. Motiv nam je isti, iako smo se kvalifikovali na Olimpijske igre, želimo da završimo šampionat na najbolji mogući način. Želimo i da im se revanširamo za poraz u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2022. u Budimpešti. Očekujem jak meč sa dosta duela, odlučiće nijanse, nadam se daćemo biti dovoljno spremni da odigramo kao što smo igrali utakmice u grupi.

Viktor Rašović podvlači da su Hrvati ozbiljna ekipa, da ne treba puno pričati o njihovom kvalitetu:

- Dosta uigrana ekipa i u ovom sastavu imaju dosta rezultata iza sebe. Igra im se više godina unazad bazira na centre u napadu i na jako pokretljive igrače u odbrani. Pamtimo poraz od njih sa SP 2022. Pokušaćemo da odigramo mnogo pametnije i bolje nego tad. Pravo tek počinje, pokazali smo dosta kvaliteta, ali i mana naravno.

Što se nas tiče ekipa je spremna, spremni smo za najbitniju utakmicu na turniru. Biće ovo još jedan vaterpoli klasik Srbije i Hrvatske.

Nikola Lukić naglašava da je Hrvatska izuzetno kvalitetna i jaka ekipa:

- Na EP su dogurali do finala, što govori o njihovoj snazi. Nama je pomoglo što smo bili prvi u grupi, što smo imali tri dana pauze da se dobro pripremimo za njih. Izanalizirali smo ih, spremili se i verujem u pozitivan ishod utakmice.

Drašović: Još ništa nismo uradili

- ISKORISTILI smo grupnu fazu na najbolji mogući način da podignemo samopouzdanje i nivo igre na visok nivo, ali smo svesni da još ništa nismo uradili. Sledi ono pravo i ono zbog čega smo došli. Kao što smo rekli, fokusirani samo samo na prvu narednu utakmicu, a Hrvate veoma dobro poznajemo. Kvalitetni su na svim pozicijama i pokazali su u proteklom periodu zavidan nivo igre. Očekujem veliku borbu, verujem u naš tim i znam da ćemo biti pravi protiv Hrvata i zaista imamo pravo da se nadamo pobedi - ističe za "Novosti" Radomir Drašović.

RASPORED

ČETVRTFINALE - 13. 2.

Španija - Crna Gora 14.00

Grčka - Italija 15.30

Srbija - Hrvatska 17.00

Mađarska - Francuska 18.00

POLUFINALE - 15. 2.

Špa./CG - Grč./Ital. 14.00

Srb./Hrv. - Mađ./Hrv. 15.30

Od 5. do 8. mesta

Špa./CG - Grč./Ital. 10.00

Srb./Hrv. - Mađ./Hrv. 12.30

SUBOTA - 17. 2.

Za sedmo mesto 8.00

Za bronzu 9.30

Za peto mesto 14.00

FINALE 15.30

Bonus video: "Delije" poslale poruku Rusiji na meču Crvena zvezda - Voždovac

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)