REGIONALNA PREMIJER LIGA: Vaterpoliste Novog Beograda čekaju maratonski mečevi

Novosti online

26. 03. 2024. u 09:19

Vaterpolisti Novog Beograda su spremni za predstojeći turnir regionalne Premijer lige. Prvi ovosezonski turnir održaće se u Beogradu, na bazenu Sportskog centra "11. april", od srede (27. marta) i još u naredna dva dana.

РЕГИОНАЛНА ПРЕМИЈЕР ЛИГА: Ватерполисте Новог Београда чекају маратонски мечеви

Foto arhiva VN

Osim domaćina turnira, ekipe Novog Beograda, učestvovaće još Crvena zvezda, Jadran iz Herceg Novog, dubrovački Jug i splitski Jadran.

Prvi meč Novi Beograd igra u sredu, od 20.15 časova, protiv Jadrana iz Herceg Novog, zatim u četvrtak u istom terminu sastaje se sa Jadranom iz Splita, a u petak od 20.15 časova rival će biti dubrovački Jug.

- Naravno da nije normalno da se tri utakmice igraju u samo tri dana i da, žargonski rečeno, sve to ide po leđima igrača. Zato ponovo apelujem na ljude koji mogu da to malo promene. I igrači su samo ljudi, nisu roboti, i oni su od krvi i mesa, a sve više kalendar izgleda tako kao da igrači idu na baterije, ali baterije nemamo. Šta je tu je, kako je nama tako je i drugim ekipama, međutim, na ovom turniru gostujućim ekipama iz Crne Gore i Hrvatske biće za nijansu lakše, jer igraju samo dve u utakmice u tri dana - rekao je trener Novog Beograda Živko Gocić.

Trener Novog Beograda se nada da će njegova ekipa pružiti maksimum u preostalim mečevima.

- Igramo sa dobrim ekipama, biće veoma teško, a što se tiče publike, imaće šta da se vidi. Nadam se da ćemo mi zadržati sve bodove i prezentovati srpski vaterpolo na pravi način, što želim i Crvenoj zvezdi koja takođe igra na ovom turniru - izjavio je Gocić.

Kapiten Novog Beograda Filip Filipović složio se sa trenerom da klub očekuje maratonska nedelja.

- Očekuje nas maratonska nedelja, pre svega zbog učestalosti utakmica, jer igramo tri meča u rasponu od samo 48 sati. Biće zaista izazovno - rekao je Filipović.

Kapiten Filipović je direktan po pitanju želja za osvajanje Jadranske lige, naravno, uz pružene dobre partije i igru u bazenu.

- Želimo da izborimo plasman na finalni turnir koji se sredinom aprila održava u Splitu. Iz tog razloga, ako na ove tri utakmice u Beogradu uspemo da zadržimo ritam i željeni nivo igre, ostvarićemo prednost koja će nam dati pravo da se nadamo osvajanju Jadranske lige ove godine - rekao je Filipović.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!