POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO U BOKSU! Borovčanin: Organizacijom i rezultatima opravdaćemo podršku

Tanjug

18. 04. 2024. u 12:35

Srbija i Beograd ponovo su centar svetskog boksa i verujem da ćemo vrhunskom organizacijom opravdati podršku, poslati sjajnu sliku u svet, a da će bokseri napraviti rezultat koji će zlatnim slovima biti ispisan u istoriju srpskog sporta, rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin.

ПОЧИЊЕ ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У БОКСУ! Боровчанин: Организацијом и резултатима оправдаћемо подршку

FOTO: BSS

U glavnom gradu Srbije danas počinje šampionat Evrope za seniore i seniorke, uz učešće 337 takmičara, 216 u muškoj i 121 u ženskoj konkurenciji.

"Prvi put u istoriji Evropsko prvenstvo za muškarce i žene održava se zajednički i to u dvorani Aleksandar Nikolić, gde je pre malo više od pola veka, 1973. godine održan prvi šampionat", istakao je Borovčanin na konferenciji za medije u Skupštini grada.

Borovčanin se zahvalio na podršci Vladi Srbije, ministarstvu sporta, gradu Beogradu i predsedniku Aleksandru Vučiću, kao i Svetskoj bokserskoj federaciji (IBA) koja je obezbedila nagradni fond od milion dolara.

Na konferenciji za medije obratili su i državni sekretar sekretar za sport Marko Kešelj, gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić, predsednik Evropske bokserske federacije (EUBC) Joanis Filipatos i generalni sekretar Kiril Šekutjev.

Ceremonija svečanog otvaranja održava se večeras od 19 sati, a šampionat traje do 28. aprila.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)