"RUSE TREBA KAZNITI KAO I SRBE!" Skandalozna izjava prvog čoveka Olimpijskih igara

Novosti online

18. 04. 2024. u 14:24

Ruski prankeri Vladimir Kuznjecov (poznat kao Vovan) i Aleksej Stoljarov (poznat kao Leksus), koji su se proslavili zbog veštine da izvuku poverljive informacije od vodećih političara širom sveta, isto su učinili i od predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasa Baha.

РУСЕ ТРЕБА КАЗНИТИ КАО И СРБЕ! Скандалозна изјава првог човека Олимпијских игара

FOTO: FK Crvena zvezda

Oni su ga naterali da se pomoli „herojima afričkog kontinenta, svetim Vovanu i Leksusu“ da se spreče Igre prijateljstva u Rusiji.

I ne samo to, na pitanje o potencijalnom broju ruskih predstavnika na Olimpijskim igrama u Parizu, šef MOK-a je odgovorio da to „zavisi od njihovih sportskih rezultata“.

- Bilo je zanimljivo saznati da Bah smatra da Rusi treba da se kazne kao i nekada Srbi, jer on misli da je to isključivanje (sa OI) – ista situacija - rekao je Aleksej Stoljarov (Leksus) u komentaru za Sputnjik.

Podsećanja radi, ruski pranker Aleksej Stoljarov (Leksus) putem video-veze razgovarao je sa Bahom, kojem se predstavio kao visoki afrički zvaničnik. Tokom razgovora, Leksus se dotakao teme neutralnog statusa ruskih sportista na Olimpijadi u Parizu.

- Imamo mnogo takvih presedana. Pre svega, što se tiče Srbije i Jugoslavije – Jugoslaviji su svojevremeno zabranili da učestvuje na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine. Isto rešenje, koje sada nudimo sportistima iz Rusije, tada je primenjivano na jugoslovenske sportiste. To je bio isti pristup. To se koristilo i u drugim slučajevima. Videćete sportiste – oni žele da dođu - rekao je Bah.

Ranije je MOK saopštio da ruski sportisti mogu učestvovati na OI u Parizu koje će biti održane od 26. jula do 11. avgusta u pojedinačnom neutralnom statusu, uz poštovanje niza kriterijuma. Neutralni sportisti nastupaće sa posebnom himnom i zastavom. Rusima neće biti dozvoljeno da učestvuju u defileu sportista na ceremoniji otvaranja. Zbog ograničenja učešća u kvalifikacionim takmičenjima, za OI će moći da se kvalifikuje najviše 55 ruskih sportista.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Oni se ne klade zbog love, lovu imaju, klade se zbog strasti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije