OGLASILA SE CRVENA ZVEZDA: "Jednoglasno smo odlučili da se povučemo, da ne dođe do eskalacije"

Tanjug

19. 04. 2024. u 12:31

Muški rukometni klub Crvena zvezda saopštio je danas da je Upravni odbor kluba jednoglasno podržao odluku sportskog direktora Ognjena Kajganića i trenera Nedeljka Matića da povuku ekipu sa terena na utakmici drugog kola plej-auta Superlige Srbije sa Dubočicom.

ОГЛАСИЛА СЕ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Једногласно смо одлучили да се повучемо, да не дође до ескалације

FOTO: FK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde su pre dva dana napustili teren u 44. minutu meča sa Dubočicom pri rezultatu 25:22 za domaći tim.

Crvena zvezda navodi da su tokom utakmice Kajganić i Matić u više navrata upozoravali sudije i delegate na "nesankcionisanje pregrube igre od strane protivničkih igrača".

- U 44. minutu utakmice, posle izuzetno grubog faula nad pivotmenom Crvene zvezde Dušanom Andrejevićem, povređeno mu je oko. Da ne bi došlo do eskalacije situacije na parketu i kako bismo sprečili nastanak potpunog haosa usled pristrasnog suđenja arbitara, a pre svega radi zaštite zdravlja igrača, bili smo primorani na ovaj potez, koji smatramo jedinim ispravnim u datom trenutku, navode iz Crvene zvezde.

Crvena zvezda navodi da je isti sudijski par sudio nekoliko mečeva "crveno-belih".

- Nakon utakmice devetog kola SRL, odigrane 11. novembra u Leskovcu, igrač Crvene zvezde Mihailo Šljukić je posle grubog faula završio u Urgentnom centru sa dijagnozom potresa mozga. Isti sudijski par nastavio je sa pristrasnim suđenjem na utakmici 21. kola SRL, odigranoj 30. marta u Kaću. To je kulminiralo u sredu, 17. aprila, na pomenutoj utakmici drugog kola plej-auta u Leskovcu, kada je Dušan Andrejević po dolasku u Beograd završio u bolnici sa dijagnozom povrede oka, hematomom i edemom na očnom kapku, a postoji opasnost i od odvajanja retine (ozbiljnijih problema sa okom). Novi pregled zakazan je u ponedeljak, što za posledicu ima njegovo odsustvo do daljeg, saopšteno je iz Crvene zvezde.

"Crveno-beli" su podsetili da su rukometaši ovog kluba na prethodnim utakmicama zadobili teške povrede i smatraju da svako dozvoljavanje preoštre igre direktno ugrožava zdravlje igrača.

- Mišljenja smo da je ovome doprinelo i loše delegiranje komesara za suđenje Vladimira Nikolića. Svesni smo da su i sudije ljudi i da dolazi do nenamernih grešaka. Ne pravimo teorije zavere i svesni smo da je rukomet zahtevan sport, pa tako ne želimo da mislimo da Ivan Mošorinski i Aleksandar Pandžić imaju nešto protiv našeg kluba, ali smatramo da su zbog svog iskustva morali bolje da procene situaciju i reaguju, dodaju iz Crvene zvezde.

"Crveno-beli" tvrde da trener Nedeljko Matić trpi veoma nekorektan odnos od strane arbitara.

- MRK Crvena zvezda održao je sastanak Upravnog odbora na kojem je jednoglasno podržana odluka sportskog direktora i trenera da povuku ekipu sa terena, i pored velike želje igrača da se vrate na teren, kako ne bi došlo do još goreg scenarija. Crvena zvezda se trudi da sa svim klubovima ima korektne i fer odnose, samim tim i sa sudijama i da radi na promociji rukometa kao sporta, tako da ne vidimo razlog da se sa razglasa puštaju pesme koje vređaju naš klub, kao što se to desilo u sredu u hali u Leskovcu. Uvereni smo da će RSS adekvatno reagovati, a sve u cilju promocije rukometa i zaštite igrača jer ipak su igrači najvažniji, zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.

BONUS VIDEO: Kosovo je Srbija: Ovo su "delije" uradile na meču Siti - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)