PREDSEDNIČE VUČIĆU, HVALA TI! Vlada Republike Srbije nagradila bokserske šampione i njihove trenere za uspehe na Evropskom prvenstvu

Novosti online

09. 05. 2024. u 11:39

Bokserski savez Srbije (BSS) zahvalio se danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na novčanim nagradama za osvojene medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu, saopšteno je iz BSS.

ПРЕДСЕДНИЧЕ ВУЧИЋУ, ХВАЛА ТИ! Влада Републике Србије наградила боксерске шампионе и њихове тренере за успехе на Европском првенству

foto: BSS Neda Miletić

Evropsko prvenstvo održano je od 18. do 28. aprila u Beogradu, a reprezentacija Srbije osvojila je 20 medalja, 11 u ženskoj i devet u muškoj konkurenciji. Vlada Republike Srbije odlučila je pre nekoliko dana da osvajači zlatnih medalja budu nagrađeni sa po 20.000 evra, srebrnih medalja sa po 15.000 evra, a bronzanih medalja sa po 10.000 evra.

U saopštenju BSS se navodi da su nagrađeni i svi treneri. Svaki trener je dobio isti iznos kao i bokser ili bokserka za osvojenu medalju.

- Ogromno hvala našem predsedniku i prijatelju Vučiću za svu podršku, koju nam je pružao svih ovih godina i verovao u boks kada niko nije, a posebno mu hvala za nagrade bokserima i trenerima koje smo dobili u rekordnom roku. U znoju i krvi stigli su bokseri i bokserke do medalja, kojima se ponosi Srbija, sada su nagrađeni i time su dobili dodatnu motivaciju da nastave putem kojim su krenuli - rekao je selektor Srbije Milan Piperski.

On je istakao da su pred reprezentacijom Srbije novi takmičarski izazovi.

- Letvica je podignuta visoko i od sada će se na svako takmičenje gledati drugim očima, očekivanja i ambicije će biti na maksimumu, ali ni rad koji je i do sada bio veliki i kvalitetan neće izostati. Velika zahvalnost pripada i ministru Zoranu Gajiću i Ministarstvu sporta, predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije Božidaru Maljkoviću i predsedniku Privremenog organa grada Beograda Aleksandru Šapiću, kao i svim ljudima koji su dali svoj doprinos da se srpski boks sada u svetu vrednuje visokim ocenama. Zvanično smo druga nacija Evrope po uspehu i idemo dalje, na redu su Olimpijske igre u Parizu, ali i šampionati Evrope za mlađe kategorije, prvenstva sveta. Idemo dalje u osvajanje i po nove radosti - dodao je Piperski.

Ženska boks selekcija Srbije na EP osvojila je 11 medalja, od toga tri zlata (Sara Ćirković 54 kg, Natalija Šadrina 60 kg, Kristina Kuluhova 63 kg), jedno srebro (Kristina Nađ Varga 48 kg) i sedam bronzi (Nina Radovanović 50 kg, Dragana Jovanović 52 g, Anđela Branković 57 kg, Milena Matović 66 kg, Nikolina Gajić 75 kg, Elma Hajrović 81 kg, Sara Miljković +81 kg).

Muški boks tim Srbije na EP u Beogradu osvojio je devet medalja, od toga jednu zlatnu (Jovan Nikolić 71 kg), dva srebra (Rastko Simić 80 kg i Dušan Veletić +92 kg) i šest bronzi (Rade Joksimović 48 kg, Omer Ametović 51 kg, Vahid Abasov 67 kg, Almir Memić 75 kg, Veljko Ražnatović 86 kg, Sadam Magomedov 92 kg).

BONUS VIDEO "ISTINA JE..." Reakcija Vladana Milojevića nakon remija na meču Vojvodina - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)