POVELE PA POSUSTALE: Odbojkašice poražene od Kine u Ligi nacija

S. Rajić

18. 05. 2024. u 20:52

SJAJAN početak, a potom pad. Odbojkašice Srbije poražene u trećem meču prvog vikenda Lige nacija u Rio de Žaneiru od Kine – 3:1.

ПОВЕЛЕ ПА ПОСУСТАЛЕ: Одбојкашице поражене од Кине у Лиги нација

FOTO: FIVB

Naše dame iznenadile su rivalke odličnom partijom u uvodnom delu megdana, da bi kako je meč odmicao skroz posustale. Izabranice selektora Đovanija Gvidetija nemaju previše vremena za predah, jer im već danas (15.00) sledi novi podjednako težak izazov u vidu Braziliki.

Fantastično, raspoloženo, razigrano su delovale naše dame na otvaranju susreta. Prednjačila je kapitenka Bjelica preko koje se završavao svaki napad i to veoma uspešno.

Ipak, kao da Kineskinje podcenile naše dame, te su tek od polovine prvog seta krenule da se bude. Krckale su konstatno prednost, ali ni u jednom trenutku nisu stigle do izjednačenja. Kada je bilo najpotrebnije Milenkovićeva je upisala važne poene za vođstvo u setovima.

Drugi čin, bio je totalni kontrast u odnosu na prvi period igre. Kineskinje su zaigrale iz sve snage, onako kako umeju. Vrlo brzo su stekle ogromnu prednost (9:3). Čak i pored kratkog perioda dobre igre Srpkinje nisu uspele značajnije da se približe. Pri kraju, totalno je popustila koncetracija, jer su rivalke uzele čak devet od poslednjih 11 poena u setu.

Pretila je uraganska igra protivnica da skroz zbriše naše devojke sa terena. Ponovo je u uvodnoj fazi azijska selekcija stigla do osetne prednosti (9:5). Razmrdao je selektor Gvideti ekipu sa izmenima, ali tek toliko da se stigne nadomak egala (15:14, 16:15), da bi opet usledio furiozan finiš Kine.

Po istom ključu kao, drugi i treći set izgledao je i četvrti deo igre. Nezadrživa je bila selekcija koja još uvek nema obezbeđen plasman na OI u Parizu. „Grizle“ su protivnice za svaki poen, jer im je svaki meč ali i set u Ligi nacija bitan za što plasman na rang-listi i odlazak u Grad svetlosti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!