NAKNADA ZA LAŽ: Porodica Šumaher dobila 200.000 evra

Novosti online

23. 05. 2024. u 11:51

PORODICA sedmostrukog svetskog šampiona Formule 1 Mihela Šumahera dobila je novčanu nadoknadu, 200.000 evra, od izdavača nemačkog časopisa koji je objavio "intervju" sa legendarnim nemačkim vozačem napravljen pomoću veštačke inteligencije. Kako je preneto, portparol porodice je potvrdio presudu suda u Minhenu i iznos odšete koji će platiti izdavačka kuća časopisa "Aktuel".

НАКНАДА ЗА ЛАЖ: Породица Шумахер добила 200.000 евра

FOTO: AP

Urednica časopisa je otpuštena prošle godine, a izdavač se izvinio porodici. List je na naslovnoj strani od 15. aprila prošle godine objavio fotografiju nasmejanog Šumahera uz naslov: "Mihael Šumaher, prvi intervju". U podnaslovu je pisalo "Zvuči varljivo realno", a u tekstu je pisalo da je citate napravila veštačka inteligencija.

Jedan od najboljih vozača u istoriji Formule 1 doživeo je tešku povredu glave na skijanju u decembru 2013. godine i od tada nije viđen u javnosti.

On je šest meseci bio u indukovanoj komi, iz koje je probuđen u junu 2014. godine, a u septembru iste godine pušten je na kućno lečenje i od tada nema informacija o njegovom stanju.

Njegova supruga Korina i medicinsko osoblje brinu o Šumaheru u njihovoj kući na Ženevskom jezeru.

Šumaher je jedan od najuspešnijih vozača u istoriji Formule 1 sa sedam titula (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004), 91 pobedom i 155 plasmana na pobedničko postolje.

Porodica čuva njegovu privatnost, pa čak ni mnogi prijatelji i rođaci ne znaju u kakvom je stanju.

U dokumentarcu emitovanom na "Netfliksu" 2021. godine, Korina Šumaher je rekla da on ide na rehabilitaciju i da je sada "drugačiji, ali je tu".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!