KONAČNO PRINC MONAKA: Lekler i cela Kneževina u suzama radosnicama posle pobede

S.Rajić

27. 05. 2024. u 17:21

POBEDA nikada nije bila slađa. Šarl Lekler makar na jedno po podne "ukrao" je titulu princa dugoiščekivanim trijumfom na ulicama Monaka. Jedan od malobrojnih rezidenata male ali glamurozne Kneževine na obali Sredozemnog mora, poznate po najgušćoj naseljenosti milionera, običan je čovek iz naroda.

КОНАЧНО ПРИНЦ МОНАКА: Леклер и цела Кнежевина у сузама радосницама после победе

Foto AP

- Više sam se trudio da potisnem emocije u poslednjih deset krugova. Mnogo više nego što je to bio slučaj na podijumu. Dva kruga pre kraja imao sam problema pri izlasku iz tunela, jer su mi oči već zasuzile. Pomislio sam u sebi: "Nemoj sada da plačeš, ima još dva kruga". U Monaku je najteže doći do pobede, jer treba ostati skoncentrisan do kraja. Jednostavno, teško je bilo zadržati emociju, jer sam mislio na sve ljude koji su mi pomogli da budem gde sam sada - rekao je Šarl, kome je to bila pobeda još od VN Austrije 2022.

Ono što je oduvek pratilo Leklera, jeste to da kod kuće nikada nije uspevao da isprati velika očekivanja. Pre dve godine, čak i tokom revijalne trke istorijskih automobila, nije završio trku.

- Nikada nisam verovao da postoji "kletva". U Monaku nikada ne znate kada ćete imati priliku da pobedite i da li će ona doći. Znao sam da je ovo najbolja šansa koju ću ikad imati.

Na podijumu, ogrnut zastavom, ponosno je otpevao himnu, a iz ruku princa Alberta dobio je čuveni pehar u obliku staze.

- I princ je bio emotivan. Znamo se dugo vremena, zapravo sećam se da sam bio u palati zajedno sa svojim tatom kada sam imao 12 ili 13 godina. Uvek me je podržavao, imao prave reči za mene u dobrim i lošim momentima. Sama činjenica da me je podržavao od početka učinila je ovaj trenutak još lepšim za obojicu - dodao je Lekler.

Duga je sezona

NAREDNA trka biće za dve nedelje u Kanadi, a sada je razlika u prvenstvu između Leklera i Ferštapena samo 31 bod (169-138).

- Ovo je samo pobeda. Sezona je duga, ne mislim o šampionatu. I dalje je rano. Još nemamo kompletan uvid u poboljšanja koja smo doneli na trci u Imoli. Trebalo bi da vidimo koliko smo napredovali u odnosu na druge ekipe. Na kraju sve se svodi na to da iskoristimo sve prilike tokom trkačkog vikenda - kaže Šarl.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače