ZRENJANINCI BEZ PREMCA! Rvači Proletera šampioni Srbije

Novosti online

28. 05. 2024. u 10:09

Rvači zrenjaninskog Proletera osvojili su titulu šampiona Srbije u konkurenciji juniora na prvenstvu koje je u odličnoj organizaciji RK "Proleter" održano u "Kristalnoj dvorani" u Zrenjaninu.

ЗРЕЊАНИНЦИ БЕЗ ПРЕМЦА! Рвачи Пролетера шампиони Србије

Foto: RK Proleter

Na državnom prvenstvu grčko-rimskim stilom za rvače do 20 godina Zrenjaninci su zasluženo stigli do šampionskog pehara pošto su osvojili 147 bodova. 

Drugo mesto pripalo je Rvačkom klubu Soko iz Sombora sa 121 bodom, dok su treće mesto osvojili rvači subotičkog Spartaka sa 70 bodova. 

Treba istaći da je juniorski šampionat Srbije bio izuzetno masovan, učestvovala su čak 24 kluba, a selektor naše reprezentacije dr Milorad Dokmanac bio je veoma zadovoljan kvalitetom prikazanih borbi.

- Na delu smo videli sve naše najbolje rvače uzrasta do 20 godina, koji će nastupiti na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Novom Sadu početkom jula. Bilo je nekoliko dilema oko sastava nacionalnog tima za Šampionat Starog kontinenta, ali nakon ovog turnira sve je mnogo jasnije. U saradnji sa nacionalnim trenerima Đorđem Miolskim i Kristijanom Frisom odredio sam i sastav naše juniorske reprezentacije - istakao je Dokmanac.

Srbiju će na ovom šampionatu predstavljati devetorica rvača: Aleksandar Berarov (60 kg), Dejan Berkec (63 kg), Noe Poč (67 kg), Zalan Pek (72 kg), Ognjen Jakovljević (77 kg), Miloš Perović (82 kg), Andrija Mihajlović (87 kg), Branko Đukić (97 kg) i Marko Supić (130 kg).

Po rečima selektora Dokmanca na pripreme će biti još pozvani Ognjen Todosijević i Antal Vamoš, a pripreme će se održati u dva dela u Zrenjaninu i Kanjiži.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)