NIŠTA OD PARIZA: Brazilski atletičar suspendovan zbog dopinga

Novosti online

28. 05. 2024. u 20:20

Brazilski atletičar, Tijago Bras, olimpijski prvak u skoku s motkom iz 2016, suspendovan je na 16 meseci i propustiće Olimpijske igre u Parizu, saopštila je danas Jedinica za integritet atletike (AIU).

НИШТА ОД ПАРИЗА: Бразилски атлетичар суспендован због допинга

Foto: Profimedia

- Jedinica za integritet atletike (AIU) je suspendovao Tijaga Brasa na 16 meseci zbog prisustva ostarina, za koji sportista tvrdi da ga je konzumirao putem dodataka ishrani koji sadrže zabranjenu supstancu - navodi se u saopštenju.

Bras je privremeno suspendovan u julu 2023. godine nakon pozitivnog testa na ostarin, tokom mitinga u Stokholmu. Njegova 16-mesečna suspenzija će trajati do 27. novembra 2024, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Bras se na ovu odluku žalio Sudu za sportsku arbitražu (CAS).

AUI je objasnio da je tražio četvorogodišnju suspenziju, ali da je disciplinski sud AIU (nezavisno telo) smatrao da je on poštovao preporuke svog medicinskog tima i stoga se odlučio za kraću suspenziju.

Bras, koji je osvojio bronzanu medalju na Igrama u Tokiju 2021, propustio je Svetsko prvenstvo prošlog leta u Budimpešti zbog privremene suspenzije.

On je, takođe, bio vicešampion sveta u dvorani 2022. i četvrti na Svetskom prvenstvu na otvorenom 2022. u Judžinu.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

RONALDOVA ŽENA NIKAD IZAZOVNIJA: Lepa Georgina mamila uzdahe na Evropskom prvenstvu (FOTO)