TROFEJ NA RASTANKU: Odbojkaši u drugom prijateljskom meču u Rosariju savladali Argentinu

S. K.

01. 06. 2024. u 12:53

ODBOJKAŠI napuštaju Argentinu sa "trofejem Rosario". "Orlovi" su u drugom prijateljskom meču savladali gaučose sa 3:1 (21:25, 25:17, 28:26, 25:19) i sa više samopouzdanja putuju u Otavu, gde će na startu druge sedmice Lige nacija, 5. juna (22.30 po našem vremenu) igrati sa Holandijom.

ТРОФЕЈ НА РАСТАНКУ: Одбојкаши у другом пријатељском мечу у Росарију савладали Аргентину

Foto: Profimedia

Kao što je i najavio selektor Igor Kolaković je izveo drugu postavu i odnosu na prvi meč, koji su naši izgubili sa 3:1. Ipak, ovog puta šansu je pružio svima, jedino na teren nije izlazio lakše povređeni Kujundžić. Naši su odigrali još bolje nego u prvom meču i nadaju se da će u Otavi igrati mnogo bolje nego u Riju.

- Očigledno je bilo da je energija kod igrača bila mnogo veća nego u prvom meču. I to nešto čemu treba da težimo, da zadržimo, kao i da dižemo kvalitet igre za turnir u Otavi. Svi momci su potreseni zbog svega što se desilo u Brazilu. Nismo zadovoljno ni igrom, ni rezultatom, ali dok god imamo teoretske šanse da izborimo olimpijsku vizu treba da se borimo i da nam samo to bude u glavi. Partije u Rosariju znače nam puno i sigurno je da su se igrači podigli - istakao je za sajt OSS pomoćnik selektora Bojan Janić.

Ivović: Gledamo samo ka cilju

MARKO Ivović smatra da će ekipi mnogo značiti pobeda nad Argentinom:

- Iza nas je težak period, koji nije bio onakav kakav smo priželjkivala. Ova pobeda, kao i igra u prvom meču, daje nam vetar u leđa, malo smo se podigli na psihološkom planu pred turnir u Otavu. Ispred nas je cilj koji je mnogo bitan i mislim da treba samo da gledamo ka tom cilju, da se drugim stvarima ne opterećujemo. To je jedini način i put, kao i da budemo zajedno, da verujemo jedan u drugog, da se podržavamo i iskreno se nadam da ćeni biti onakvu kakvi bismo svi voleli.

ARGENTINA - SRBIJA 1:3

DVORANA: "Njuels Old Bojs" u Rosariju. Gledalaca: 6.000.

ARGENTINA: Sančez, Martinez, Galjego 5, Skarpol (libero), Konte 3, Danani (libero), Armoa 5, Lima 8, De Ćeko 2, Kukarcev 13, Visentin 11, Ramos 7, Palonski 9, Gomez 3. Poeni - napad: 55, blok: 7, servis: 4, greške rivala: 21 (12 iz servis).

SRBIJA: Kovačević, Kapur (libero), Ristić (libero), Krsmanović, Ivović 12, Jovović 2, Kujundžić, Perić 20, Atanasijević 3, Mašulović, Luburić 20, Podraščanin 10, Todorović, Nedeljković 11. Poeni - napad: 65, blok: 8, servis: 5, greške rivala: 21 (16 iz servisa).

Setovi: 25:21, 17:25, 26:28, 19:25.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PIKSI I TADIĆ, LICEM U LICE: Evo šta se desilo na treningu fudbalske reprezentacije Srbije! (VIDEO)