"MI ŽIVIMO ZA OVE TRENUTKE, A JA VERUJEM U OVE MOMKE": Filip Filipović pred početak Fajnal-fora

Novosti online

02. 06. 2024. u 10:50

Posle tri osvojena trofeja ove godine vaterpolisti Novog Beograda kreću u pohod na jedini koji im nedostaje u klupskim vitrinama.

МИ ЖИВИМО ЗА ОВЕ ТРЕНУТКЕ, А ЈА ВЕРУЈЕМ У ОВЕ МОМКЕ: Филип Филиповић пред почетак Фајнал-фора

Foto: Profimedia

Vaterpolista Novog Beograda Filip Filipović izjavio je uoči Fajnal-fora Lige šampiona da veruje u svoju ekipu i ljude u klubu. Posle tri osvojena trofeja ove godine vaterpolisti Novog Beograda kreću u pohod na jedini koji im nedostaje u klupskim vitrinama - pehar namenjen pobedniku Lige šampiona.   

Novi Beograd će u polufinalu 5. juna od 21.00 igrati na Malti protiv mađarskog Ferencvaroša, dok se u drugom polufinalu sastaju Olimpijakos i Pro Reko.

Novobeograđani su u prethodne dve sezone igrali finale, oba puta su izgubili od Pro Reka, a na  ovosezonskom završnom turniru Lige šampiona karijeru će se završiti Filip Filipović, jedan od najboljih vaterpolista sveta svih vremena.

- Заиста живимо за све ово последњих неколико месеци и мислим да се то и те како види, пре свега у одлучујућим утакмицама. Верујем у ове момке и људе у клубу који су око нас сваког дана, а ова три трофеја нам дају за право да се надамо успеху и на Малти. Шта ће бити, нема потребе тиме да се оптерећујемо сада, али оно што је најважније је да смо сви здрави и надам се да ће тако и остати. Знамо шта нас чека, зато идемо утакмицу по утакмицу, а формула је проста. Имамо још само два корака да урадимо нешто што вероватно ниједан клуб у историји ватерпола није урадио - изјавио је Филиповић.

Foto arhiva VN

Novi Beograd je prošle nedelje odbranio titulu šampiona Srbije, stigao do trećeg uzastopnog pehara namenjenog prvaku države bez izgubljene utakmice.

- Mnogo sam srećan jer sam u prilici da budem trener ovim igračima. I kada nije lako, iako sa strane možda izgleda da jeste, ovi momci su ove godine kada je bilo najpotrebnije pokazali da su pravi i da su pravljeni od veoma čvrstog materijala. Zato hvala igračima na svemu, ali i velika zahvalnost mom stručnom štabu koji je sa mnom u kontaktu bukvalno 24 sata dnevno - rekao je trener Novog Beograda Živko Gocić.

On je posebno naglasio da je ekipa u pravom trenutku stigla do optimalne forme.

- Dobro smo radili prethodnih nekoliko dana u Herceg Novom. Brusili smo formu, trudili se da je podignemo na još viši nivo. Očekuju nas još dve utakmice koje će biti kruna ove sezone. Ove takmičarske godine mi možda nismo u svakoj utakmici izgledali najbolje, ali smo uspeli svaki put kada je bilo najpotrebnije da budemo na najvišem mogućem nivou. Siguran sam da ćemo u sredu protiv Ferencvaroša dati više od 100 odsto svojih mogućnosti kako bismo se našli u finalu. Da li će biti tako, o tome će odlučivati mnogo faktora, ali znam da ukoliko moji momci budu izgledali kao do sada, da je mnogo teško igrati protiv nas. Kao ekipa smo toga svesni i sa tim razmišljanjem idemo na Maltu - rekao je Gocić.

Direktor Novog Beograda Slobodan Soro, čestitao je igračima i stručnom štabu na svim dosadašnjim uspesima.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam deo ovog kluba. Ove sezone osvojili smo tri trofeja i već treći put se okupljamo sa peharima koji nas okužuju. Nadam se da ćemo još jednom biti u prilici do kraja sezone da se sretnemo sa istom scenografijom. Sezona je zaista bila lepa, bez dodatnog stresa i teških situacija koje su se dešavale ranije. Ta neka stabilnost koja se ove sezone pokazala u rezultatima na kraju je dokazana kroz ova tri trofeja. Ako uđemo u finale nadam se da možemo da odemo i korak dalje. Nismo se zadovoljili sa ova tri pehara. Znamo kako je ova ekipa pravljena i koje su ambicije kluba - izjavio je Soro.

Fajnal-for Lige šampiona igra se na Malti od 5. do 7. juna.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANTISRPSKO ORGIJANJE NA EURO 2024: Meč Hrvatska - Albanija odigran u senci neviđenih skandala! (FOTO/VIDEO)