BANJAJA BEZ PREMCA: Svetski šampion uprkos kazni dominantan

S. R.

02. 06. 2024. u 15:40

NI kazna ga nije usporila. Frančesko Banjaja trijumfovao je u glavnoj trci MotoGP prvenstva za VN Italije na čuvenom "Muđelu", iako je startovao sa pete pozicije.

БАЊАЈА БЕЗ ПРЕМЦА: Светски шампион упркос казни доминантан

FOTO: Tanjug/AP

Dvostruki uzastopni šampion sveta "katapultirao" se čim su se pogasila crvena svetla. Za samo tri krivine, našao se na prvoj poziciji koju je zadržao do kraja. Do podijuma je u spektkularnom stilu došao drugi vozač Dukatija Enea Bastijanini koji je u poslednjim pretekao prvo Markeza, zatim i Martina koji je završio na trećoj poziciji.

Četvrti trijumf u sezoni za Banjaju bila je verovatno i njegova najbolja trka u sezoni. Konkurencija je bila bez promila šanse. Ako je prvo mesto bilo pečatirano, ostala mesta na podijumu nisu. Da unese život i tokom fantastične završnice potrudio se Bastijanini. Nadmudrio je Markeza, potom i Martina u poslednjem krugu za veliko slavlje domaćih simpatizera pokraj staze i kompletiranje dvostrukog trijumfa "azura" u italijanskoj ekipi.

Sada sledi pauza od četiri nedelje, jer će naredna trka biti za VN Holandije u Asenu 30. juna. Tabela: Martin 171, Banjaja 153, Markez 136, Bastijanini 114, Akosta 101 bod.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama