SEĆANJE ZA CEO ŽIVOT: Uspešno završene 12. Olimpijske igre učenika Srbije (FOTO)

Novosti online

02. 06. 2024. u 16:37

Uspešno su završene 12. Olimpijske sportske igre učenika Republike Srbije. Organizator je bio Savez za školski sport Srbije, uz podršku Ministarstva sporta, pokrajinske vlade i grada Novog Sada.

СЕЋАЊЕ ЗА ЦЕО ЖИВОТ: Успешно завршене 12. Олимпијске игре ученика Србије (ФОТО)

FOTO: SŠSS

Iza nas su sjajno organizovani finalni dueli, najboljih školaraca Srbije, u uzrastu osnovnih i srednjih škola u čak 14 sportova. Kako nas je obavestio Boris Tomić, generelani sektretar Saveza za školski sport Srbije, učešće je uzelo čak 6.546 dečaka i devojčica, nastavnika, profesora i volontera.

Igre je otvorila Maja Gojković, predsednica pokrajinske Vlade, a medalje najboljima delili su Željko Tanasković, koordinatori školskog sporta, Maša Kuprešanin učesnica Survajvera i drugi.

FOTO: SŠSS

-        Hvala svima na podršci, bek koje ne bi mogli obezbediti deci da besplatno učestvuju na ovakvom prelepom događaju. Hvala i lokalnim savezima za školski sport, koji uz pomoć lokalnih samouprava organizuju gtradska i međuregionalna takmičenja, gde najbolji školarci obezbeđuju plasman na Državna finala. Školski sport je nešto posebno, nešto što klinci obožavaju – istakao je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport i prvi čovek Evropske federacije školskog sporta.

Treba pomenuti i da su izveštaji na društvenim mrežama sa ovog događaja bili sjajni, a za to su zaduženi učenici školske novinarske sekcije Novi Sad. Učešće su uzeli školarci iz OŠ “Nikola Tesla” i nastavnica Maja Čmelik, OŠ “Miloš Crnjanski” i nastavnica Saveta Prodanov, OŠ “Đura Jakšić” Kać i nastavnica Jelena Lakić i Gimnazija “Svetozar Marković” i nastavnica Dragana Bošković. Zahvaljujući učenicima i članovima ovih novinarski sekcija smo svakodnevno saznavali priče sa borilišta, upoznavali su nas sa takmičarima i prenosili priču o školskim olimpijskim igrama. Od njihovih priloga kreiraće se emisija Đak reporter kao i časopis Plamenko. Za društvene mreže kroz fotografiju izveštavali su nas i učenici Tehničke škole “Mileva Marić Ajnštajn” Novi Sad i nastavnica Aleksandra Drljača. Oni su kroz fotografski objektiv pokazali široj javnosti šta se na terenu dešavalo a bilo je zaista fenomenalno.

FOTO: SŠSS

Za sve reportere održana je i vršnjačka edukativna radionica na koje je iskusni đak reporter Lara Veselinović iz Savremene gimnazije Beograd prenela svoja iskustva mlađima.

Za najmlađe je, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja organizovana i edukativna predstava „Pažljivkova pravila u ponašanju“ gde su mališani imali priliku da se na zabavan način upoznaju sa saobraćajnim pravilima.  Na istoj manifestaciji bio je organizovan, pored takmičarskih, edukativno-saobraćajni poligon, kroz koji je mališane vodio sam Pažljivko.

FOTO: SŠSS

Treba istaći i fer plej nagradu koji su dobili učenica Dunja Krajić i njena nastavnica Grozdana Pašaljić iz OŠ Dositej Obradović iz Požarevca koje su ispravile slučajnu grešku sudije i vratile medalju i svojim primerom pokazale visoke moralne vrednosti i sportsko ponašanje.

BONUS VIDEO: Selektor SAD Stiv Ker kupio deonice Majorke 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE ANTISRPSKE HISTERIJE: Albanci i Hrvati vređali Srbe, pa zaigrali kolo!