HENA KURTAGIĆ ČUVA PRVO MESTO: Naša mlada odbojkašica i dalje vodi na listi blokerki u Ligi nacija, a sjajna je i Minja Osmajić

S. K.

03. 06. 2024. u 13:30

SELEKTOR Đovani Gvideti će biti na slatkim mukama kada bude odlučivao koje će devojke pozvati za završne pripreme za Olimpijske igre u Parizu. Naročito, posle drugog turnira Lige nacija u Arlingtonu, na kojem je podmlađena selekcija igrala mnogo bolje nego u Rio de Žaneiru. Ana Bjelica i drugarice su nadigrale Kanadu (3:1) i Bugarsku (3:1), a malo je nedostajalo da iznenade Poljakinje (1:3) i naročito Turkinje (1:3).

ХЕНА КУРТАГИЋ ЧУВА ПРВО МЕСТО: Наша млада одбојкашица и даље води на листи блокерки у Лиги нација, а сјајна је и Миња Осмајић

FOTO: M. Vukadinović

Naša selekcija je i napravila korak napred, sada je deseta sa skorom od tri pobede i pet poraza. Da olimpijski turnir nije najvažniji u poslednje tri godine, verovatno bi se igralo poslednje sedmice, od 11. do 16. juna, u Fukuoki u najjačem sastavu i pokušalo da se i bez zvezda (Maje Ognjenović, Bojane Drče, Tijane Bošković, Bianke Buše, Jovane Stevanović, Mine Popović i Maje Aleksić) izbori finalni turnir u Bangkoku (Tajland). Ali, prema ranijoj odluci, u Japan će otputovati još mlađi tim, koji će odmeriti snage sa Holandijom, Francuskom, domaćom selekcijom i Italijom.

Ono što hrabri je što u Ligi nacija blistaju naše blokerke. I posle osam odigranih kola nadarena Hena Kurtagić vodi na listi sa čak 33 bloka. Mlada Novopazarka ozbiljno se nameće Gvidetiju i najavljuje žestoku borbu za mesto u avionu za Pariz. Blistala je i druga blokerka, Minja Osmajić koja je šesta sa 18 blokova. Obe najavljuju da naša selekcija u budućnosti neće morati da brine o naslednicama Jovana Stevanovića i Mine Popović.

Protekle sedmice odlična je bila i tehničarka Slađana Mirković, koja je trenutno sedma na listi dizača. U top deset je i kapitenka u Ligi nacija, korektorka Ana Bjelica koja je deseta poenterka i 11. napadačica.

U Arlingtonu se videlo i koliko je naša selekcija jača kada su na prijemu Aleksandra Uzelac i Katarina Lazović. One su znatno podigle nivo igre našeg tima i bile su jedne od najboljih igračica, naročito protiv Kanade i Bugarske. Veoma dobro je igrala i Sara Lozo, dok je Bojana Milenković nešto manje dobijala šansu. U svakom slučaju i na prijemu će se voditi velika borba za mesto u olimpijskom timu.

Osme na svetu

NAŠA selekcija je pre početka Lige nacija bila četvrta na svetskoj rang-listi, a sada je, zbog odluke da se igra sa podmlađenom selekcijom, trenutno osma. Prva je Turska, drugi Brazil, a treća Poljska.

Poljska maksimalna

POSLE osam kola ligaškog dela Lige nacija vodi Poljska sa osam pobeda i 24 boda. Slede: 2. Brazil 8 (22), 3. Italija 6 (19), 4. Japan 6 (18), 5. Turska 6 (18), 6. Kanada 5 (15), 7. Kina 5 (15), 8. SAD 4 (13), 9. Holandija 4 (12), 10. Srbija 3 (9), 11. Dominikanska Republika 2 (6), 12. Nemačka 2 (6), 13. Tajland 2 (5), 14. J. Koreja 1 (4), 15. Francuska 1 (4), 16. Bugarska 1 (2).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PIKSI I TADIĆ, LICEM U LICE: Evo šta se desilo na treningu fudbalske reprezentacije Srbije! (VIDEO)