ONI IDU U RIM! Srbija sa 17 takmičara na Evropskom prvenstvu

Tanjug

03. 06. 2024. u 14:45

Srbiju će na predstojećem Evropskom atletskom prvenstvu u Rimu predstavljati 17 takmičara, saopštio je danas Srpski atletski savez.

ОНИ ИДУ У РИМ! Србија са 17 такмичара на Европском првенству

FOTO: M. Vukadinović

Umesto prethodno najavljenih 16, Srbija ima 17 učesnika na Evropskom prvenstvu, pošto je na osnovu rankinga pozvan i Aleksa Kijanović koji će se takmičiti na 100 metara.

Uz Aleksu Kijanovića, na predstojećem takmičenju učestovaće Angelina Topić u skoku uvis i skoku udalj, Milica Gardašević u skoku udalj, Adrijana Vilagoš, Marija Vučenović i Ivana Đurić u bacanju koplja, kao i Elzan Bibić u trci na 5.000 metara.

U bacanju kugle takmičiće se Armin Sinančević i Asmir Kolašinac, u skoku udalj Strahinja Jovančević i Lazar Anić, Boško Kijanović u trci na 400 metara, a Milica Emini na 100 metara s preponama.

Nikola Kostić trčaće na 400 metara s preponama, Ivana Ilić na 100 i 200 metara, Marija Ćirić na 400 metara, a Slavko Stević u skoku uvis.

"Svaki od ovih atletičara predstavlja nadu za sjajne rezultate i dodatno potvrđuje uspeh srpske atletike na međunarodnom nivou", navodi se u saopštenju Saveza.

Evropsko atletsko prvenstvo na programu je od 7. do 12. juna u Rimu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama