"OVO JE VELIKA ČAST": Tucak ostaje selektor Hrvatske do 2028. godine

Novosti online

04. 06. 2024. u 12:22

Selektor hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak potpisao je novi četvorogodišnji ugovor i objavio je širi spisak igrača uoči priprema za Olimpijske igre.

ОВО ЈЕ ВЕЛИКА ЧАСТ: Туцак остаје селектор Хрватске до 2028. године

Foto: N.Paraušić

- Čeka nas leto sa pripremama i najvažnijim sportskim takmičenjem. Vest o ugovoru mi prija i predstavlja čast. Iskreno, imao sam ozbiljnu finansijsku ponudu, ali nisam ni razmislio o tome u kojem smeru moja karijera mora ići dalje. Biće ovo još veći motiv da nastavim tamo gde sam stao. Nadam se da će ovo biti jedno uspešno razdoblje za hrvatsku reprezentaciju - rekao je Tucak.

Hrvatska, kao aktuelni svetski prvak i evropski drugoplasirani, takmičenje će započeti u grupi A, u kojoj će igrati protiv reprezentacija Crne Gore, Italije, Grčke, SAD, Rumunije.

U grupi B su reprezentacije Australije, Srbije, Francuske, Mađarske, Japana i Španije.

Grupu će proći četiri najbolje ekipe, nakon čega će uslediti četvrtfinale.

- Najteži posao selektora jeste odrediti igrače koji će ići na takmičenje. Nije lako, teško je, ali sa tim se moram suočiti. Nema prava na emocije, već je samo bitna odluka koja je u interesu reprezentacije. Uveren sam da igrači to znaju -  rekao je selektor Tucak. 

FOTO: Tanjug/AP

Ovu vest je objavio Perica Bukić, prvi čovek hrvatskog vaterpolo saveza.

- U Pariz idemo kao svetski prvaci, to je lepo, ali je i obaveza, sve će se reprezentacije pripremati za nas. Neće biti jednostavno. Ono što je najvažnije, produžili smo ugovor sa selektorom Tuckom za još četiri godine. Zaslužio je to svojim rezultatima – istakao je Bukić.

Tucak je selektor Hrvatske od 2012. godine kada je na klupi nasledio Ratka Rudića. Dva puta je Hrvate doveo do titule prvaka sveta i jednom do evropskog trona. Olimpijsko srebro osvojio je Riju.

Tucak je objavio i širi spisak reprezentacije Hrvatske za Olimpijske igre u Parizu.

Na spisku suMarko Bijač, Toni Popadić, Mate Anić, Mauro Ivan Čubranić, Josip Vrlić, Ivan Krapić, Luka Lončar, Antonio Dužević, Rino Burić, Matias Biljaka, Marko Žuvela, Andrija Bašić, Konstantin Kharkov, Filip Kržić, Franko Lazić, Zvonimir Butić, Ante Vukičević, Luka Bukić, Maro Joković, Jerko Marinić Kragić, Loren Fatović, Luka Brnetić.

BONUS VIDEO "ISTINA JE..." Reakcija Vladana Milojevića nakon remija na meču Vojvodina - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE ANTISRPSKE HISTERIJE: Albanci i Hrvati vređali Srbe, pa zaigrali kolo!