MOTO GP: Mark Markez na kraju sezone prelazi u Dukati

Tanjug

05. 06. 2024. u 10:55

Vozač ekipe Gresini rejsing u Moto GP šampionatu Španac Mark Markez preći će na kraju sezone u ekipu Dukati, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu takmičenja.

МОТО ГП: Марк Маркез на крају сезоне прелази у Дукати

Foto: EPA-EFE/JAVIER CEBOLLADA

U saopštenju se navodi da je Markez potpisao dvogodišnji ugovor sa Dukatijem. Španac će voziti za Dukati 2025. i 2026. godine.

Španski mediji navode da će Markez na kraju sezone u Dukatiju da zameni Italijana Enea Bastijaninija. Španac će od naredne godine biti u timu sa aktuelnim dvostrukim svetskim prvakom u Moto GP šampionatu Frančeskom Banjajom.

"Veoma mi je drago što ću nositi crvene boje fabričkog Dukatija u narednoj sezoni. Drago mi je što ću 2025. moći da napravim taj veliki korak i zahvalan sam što mi je Dukati ukazao poverenje. Nastaviću da rastem u timu u kojem je Banjaja dve godine zaredom šampion", rekao je Markez.

Markez se trenutno nalazi na trećem mestu u generalnom plasmanu vozača sa 136 bodova. Španac je u karijeri osvojio osam titula u sve tri klase.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!