KANADA IGRALA ZA SRBIJU: Kanađani savladali odbojkaše Kube, koji sada beže skoro 13 poena Srbiji na svetskoj rang-listi

S. K.

05. 06. 2024. u 13:00

BORBA za devetu poziciju na svetskoj rang-listi koja vodi na Olimpijske igre u Parizu postaje sve interesantnija. Odbojkaši Kanade, koji su još u kvalifikacijama izborili francusku vizu, na svom terenu u Otavi su nadigrali Kubu sa 3:1 (25:21, 25:27, 25:20, 28:26) i tako malo pomogli Srbima u trci za odlazak u Grad svetlosti.

КАНАДА ИГРАЛА ЗА СРБИЈУ: Канађани савладали одбојкаше Кубе, који сада беже скоро 13 поена Србији на светској ранг-листи

Foto: Profimedia

"Pirati sa Kariba" su i dalje deveti, ali su izgubili 8,98 poena, tako da sada imaju 252,19 bodova, 13,58 više od Srba, koji večeras (22.30 po našem vremenu) igraju sa Holanđanima. Naši tako imaju priliku da se u slučaju pobede još više približe Kubancima. Valja znati da bi ih eventualni poraz vratio na nekih -20 poena. Prirodno, i "narandžasti" će juriti pobedu, jer zaostaju za Kubancima više od 30 poena.

Na turniru Lige nacija u Otavi Argentina, koja takođe preko rang-liste juri plasman u Pariz, izgubila je od SAD sa 3:0, ostala bez 7,57 poena, tako da trenutno zauzima osmu poziciju sa 300,56 poena. Ali utisak je da, ipak, ima nedostižnu prednost. Mada je rano još govoriti na osnovu skupljenih bodova čini se da su Italija, druga sa 361,86 poena i Slovenija, peta sa 335,00, već u Parizu.

Srbe osim Holandije u Otavi očekuju okršaji i sa SAD (8. jun, 2.00 po našem vremenu), Argentinom (9. jun, 2.00) i Kanadom (10. jun, u ponoć). Na papiru i Amerikanci, koji druge sedmice VNL igraju sa najjačim sastavom, i Argentinci su favoriti protiv "orlova", dok sa domaćinom Kanadom naši mogu da se nadigravaju. Ali svima u našem taboru, od selektora Kolakovića do debitanta, libera Ristića, jasno je da moraju da pobeđuju i jače od sebe ukoliko žele u Pariz. Ali i da sami sebi ne seku "krila" kao na turniru u Riju kada su izgubili od Nemačke sa 3:0.

Valja reći da u Otavi Kubance očekuju još dueli sa Holanđanima, Italijanima i Francuzima, Argentince sa Kanadom i Francuskom, a Holanđane sa "trikolorima" i "azurima". Ipak, naši igrači morali bi da se koncentrišu na sebe, da ne gledaju u tuđe dvorište, jer ih je to u Riju umelo da izbaci iz ravnoteže.

Raspored

OTAVA

5. jun Srbija - Holandija 22.30

8. jun Srbija - SAD 2.00

9. jun Srbija - Argentina 2.00

10. jun Srbija - Kanada 00.00

BONUS VIDEO GOL U HUMSKOJ: TSC šokirao Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

TATA NIJE TU, NEĆE DOĆI: Udovica Nebojše Glogovca o najbolnijem trenutku nakon njegove smrti