PONOVO KREĆE NAJVEĆI CIRKUS: Sledi neravna staza u Kanadi

Novosti online

06. 06. 2024. u 22:05

Trećina sezone Formule 1 je za nama, a Red Bul ima mnogo težu situaciju nego prošle godine. Tri poraza u prvih osam trka i dva poraza u poslednje tri trke može da znači mnogo toga, posebno ako se poredi sa prethodnom sezonom u kojoj su ostvarili 21 od 22 moguće pobede.

ПОНОВО КРЕЋЕ НАЈВЕЋИ ЦИРКУС: Следи неравна стаза у Канади

Foto: Profimedia

Pitanje koje se sada nameće je da li Ferari i Meklaren mogu da nastave sa pritiskom na Verstapena i Red Bul na stazi koja bi aktuelnim svetskim prvacima mogla da predstavlja problem zbog neravnina i ivičnjaka.

Ferstapen je slavio na poslednje dve trke održane u Kanadi, ali ove godine u Montreal Red Bul stiže sa dva poraza u poslednje tri trke u kojima su i Ferari i Meklaren uspeli da slave.

Foto AP

Nakon teškog vikenda u Monaku, gde se Red Bul mučio preko ivičnjaka i neravnina na uličnoj stazi, sledi nam Montreal koji takođe ima prilično neravnu stazu na kojoj je korišćenje ivičnjaka ključno za dobro vreme po krugu iako je ove godine položen novi asfalt koji će biti nepoznanica svim ekipama.

Ferstapen i Red Bul i dalje su vodeći u oba poretka, aktuelni šampion ima 31 bod prednosti ispred Šarla Leklera dok je prošle godine u isto vreme imao 78 bodova prednosti ispred prvog vozača koji nije Serhio Peres, a to je tada bio Fernando Alonso, dok u poretku konstruktora Ferari zaostaje samo 24 boda.

Prvi treninzi za Veliku nagradu Kanade voze se u petak od 19 časova, kvalifikacije su u subotu od 22 časa, a glavna trka u nedelju od 20 časova.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)