"GAUČOSI" UVEK NEUGODAN RIVAL: Odbojkaši u nedelju (02.00) na turniru Lige nacija u Otavi igraju sa Argentincima

S. K.

07. 06. 2024. u 12:21

"ORLOVI" ponovo sami odlučuju o svojoj sudbini. Efektna pobeda na Holandijom (3:0) na turniru Lige nacija u Otavi je brzo zaboravljena, jer odbojkaše očekuje serija teških ispita. Prvi sutra (02.00) protiv selekcije SAD, koja je u Kanadu došla u najjačem sastavu. U nedelju (2.00 po našem vremenu) očekuje ih težak i neizvestan duel sa Argentincima. Poslednji meč igraju između nedelje i ponedeljka (meč počinje u ponoć) protiv Kanade, koja je još na kvalifikacijama izborila plasman na Olimpijske igre.

ГАУЧОСИ УВЕК НЕУГОДАН РИВАЛ: Одбојкаши у недељу (02.00) на турниру Лиге нација у Отави играју са Аргентинцима

Foto: Profimedia

- Lepo smo se uoči turnira u Otavi pripremili u Rosariju, gde smo odigrali dve superutakmice sa Argentinom. To se videlo i protiv Holanđana. Posle dana odmora očekuju nas tri teška meča za redom. Fokusirani smo na našu igru, idemo korak po korak - ističe za sajt OSS prekaljeni bloker Marko Podraščanin.

Naši su trenuto na željenoj, devetoj poziciji na svetskoj rang listi sa pet bodova više od Kubanaca, koji su izgubili dosta bodova posle poraza od Kanade i Holandije. "Pirati sa Kariba" sinoć su igrali sa Italijom, večeras će odmeriti snage sa Francuskom i ako budu poraženi neće izgubiti mnogo bodova. Ali, zato će im eventualne pobede doneti dosta bodova. U sličnoj su poziciji naši protiv SAD i Argentine.

Izabranici Igora Kolakovića nisu favoriti ni protiv Argentinaca. U Rosariju su dobro osetili "gaučose", prvi meč su izgubili, ali im je pobeda u drugom duelu vratila neophodno samopouzdanje i saznanje da mogu da se nadigravaju sa ekipama koje su bolje plasirane na rang listi.

De Čeko i drugovi, koji su veoma blizu Parizu, su posle osvajanje bronze na Olimpijskim igrama u Tokiju postali veoma neugodan rival za "orlove". Slavili su u osminifinala SP 2022. u Poljskoj, bolji su bili i lane u Ligi nacija. Zato je uzdrmane Srbe trijumf u prijateljskom meču u Rosariju vratio u život. I doneo im je nadu da mogu "gaučose" da iznenade i u Otavi. Samo, neophodno je da igraju kao protiv Holandije, agresivno, hrabro, strpljivo, sa jakim servisom, čvrstim blokom i raznovrsnim napadom.

Raspored

OTAVA

5. jun Srbija - Holandija 3:0

8. jun Srbija - SAD 02.00

9. jun Srbija - Argentina 02.00

9. jun Kanada - Srbija 23.55

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD