"NOVOSTI" NA LICU MESTA - AJFELOVA KULA DOBILA KRUGOVE: Simboličan znak za starosedeoce i turiste da Igre uskoro počinju (VIDEO/FOTO)

Ajfelova kula je danas dobila olimpijske krugove, što je Parižane i mnogobrojne turiste u Gradu svetlosti, na pedeset dana od Olimpijade, vizuelno uvelo u predstojeći sportski spektakl.

НОВОСТИ НА ЛИЦУ МЕСТА - АЈФЕЛОВА КУЛА ДОБИЛА КРУГОВЕ: Симболичан знак за староседеоце и туристе да Игре ускоро почињу (ВИДЕО/ФОТО)

Foto: Goran Čvorović

Kad Ajfelova kula dobije određeno ruho, u ovom slučaju olimpijski znak, to je potvrda da se događa nešto veliko.

Oko "Gvozdene dame" Gistava Ajfela tiskali su se danas mnogobrojni turisti, ali i Parižani, da objektivima mobilnih telefona zabeleže novi izgled čuvenog tornja koji će ovako izlgedati od danas, pa sve dok se ne završe Paraolimpijske igre 11. septembra.

Svaki krug ima prečnik od 9 metara. zajedno široki 29 metara, visoki 13, a teški tridesetak tona. Postavljalo ih je dvesta ljudi.

Mnogi od prolaznika su koristili priliku da naprave selfi, izlazili su i na traku koja saobraćajnicu preko mosta razdvaja na pola, a snimke koje će čuvati pravili su i iz visa, sa platoa kod Trga Trokadero.

Kako je izgledalo, pokazuju i ovi snimci...

 

... i fotografije:

FOTO: Goran Čvorović

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd