"MALIŠANI TREBA DA TRENIRAJU I BAVE SE SPORTOM": Sajmovi sporta održani u Mladenovcu i na Čukarici (FOTO)

Novosti online

09. 06. 2024. u 14:12

SAJMOVI sporta su i definitivno osvojili sve beogradske opštine. Ekipa Sportskog saveza Beograda, na čelu sa predsednikom Đorđem Pejčićem i generalnim sekretarom Nebojšom Jevremovićem odlično je uigrana i deca zaista uživaju, testirajući sportove koje vole. Na red su došli Mladenovac i Čukarica.

МАЛИШАНИ ТРЕБА ДА ТРЕНИРАЈУ И БАВЕ СЕ СПОРТОМ: Сајмови спорта одржани у Младеновцу и на Чукарици (ФОТО)

FOTO: SSAB

U organizaciji Gradske opštine Mladenovac, Sportskog saveza Mladenovca, Sportskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu, Sajam sporta je održan u Sportskom Centru "Ljubomir Ivanović Gedža". Na sajmu su učešće uzeli mladenovački sportski klubovi, njih četrdesetak, čija je krovna organizacija Sportski savez Mladenovca, kao i mladenovačke osnovne škole, Gimnazija i Tehnička škola Mladenovac.  

Bilo je zaista prelepo gledati veliki broj dece, koja su želela da se oprobaju u raznim sportovima. Voditelj je bio sjajan i stalno je animirao decu tokom događaja. Sajam sport je otvorio Vladan Glišić, predsednik opštine Mladenovac koji je pozdravio održavanja akcija ovakvog tipa na opštini, koje doprinose sportskom i opštem psihofizičkom stanju dece.

Inače tokom proleća i leta, u ovoj opštini održava se puno sportskih i kulturnih dešavanja. Na redu je turnir u uličnoj košarci, koji ima veliku tradiciju ne samo u lokalu, već daleko šire. On se održava čak 27 put, organizator je Sportski savez Mladenovca a tehnički organizator je Košarkaški klub Keni 55-81. Mečevi se igraju na basket terenima u naselju "25 maj". Ovaj klub predvodi nekadašnji reprezentativac Jugoslavije u košarci, Dragan Ivanović, sada uspešni sportski radnik.

Basket 3 na 3 je omiljena igra na ovom turniru. Prijave se primaju do srede 12 juna do 19.00 časova. Posebno će se održati takmičenje u šutiranju trojki u muškoj a po prvi put i u ženskoj konkurenciji, kategorija do 16 i kategorija preko 16 godina.

Čukarica takođe voli sport a na ovogodišnjem Sajmu sporta na ovoj opštini učestvovalo je preko 30 sportskih klubova i više stotine dece. Sajam je održan  učestvovalo je na Sajmu sporta GO Čukarica koji se održan u Sportskom centru "Žarkovo", deo na otvorenim terenima i deo na zatvorenim terenima. Sajam se održao pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, Sportskog saveza Beograda, GO Čukarica i Sportskog saveza Čukarice.

Najmlađi Čukaričani bili su u prilici da se upoznaju sa različitim sportovima i da odluče šta će trenirati u budućnosti. Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Srđan Kolarić, koji je rekao da će Sajam pomoći deci da odaberu pravi sport za sebe.

- Mališani treba da treniraju i bave se sportom, a mi treba da mislimo kako da im stvorimo najbolje uslove za rad i obezedimo još bolju sportsku infrastrukturu – deo je izlaganja Srđana Kolarića.

BONUS VIDEO: IGRE SAMO ŠTO NISU! Olimpijski krugovi postavljeni na Ajfelovu kulu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?