MOGU I SA NAJBOLJIMA: Srpski atletičar Elzan Bibić ohrabren posle šestog mesta na Evropskom prvenstvu u Rimu

S. R.

09. 06. 2024. u 20:38

HRABRI Elzan Bibić dugo se borio kao lav. Na kraju šesta pozicija na EP u Rimu nije uopšte loš rezulatat sa vremenom 13.24,54 minuta.

МОГУ И СА НАЈБОЉИМА: Српски атлетичар Елзан Бибић охрабрен после шестог места на Европском првенству у Риму

Foto: Tanjug

Dugo je Novopazarac bio u vodećoj grupi, ali je petorka, ipak, ostala nedostižna, iako je finiš i poslednji krug našeg kralja dugih i srednjih pruga bio izvrstan.

- Zadovoljan sam, ali sam možda mogao da dam više od sebe. Mogu sigurno reći da je bila jedna od najjačih trka na prvenstvima, s obzirom na to da su svi došli sa rezultatom ispod 13.20. To je bila kočnica da se upustim u borbu za medalju, ali ne mogu da budem nezadovoljan. Ovo je pokazatelj da sigurno mogu da se uvrstiti među najbolje u Evropi i svetu - ohrabren je ostvarenjem Bibić, u razgovoru za "Telegraf".

Srpski atletičar odlučio je da se ne takmiči u trci na 1.500 metara, već samo na onoj od 5.000.

- To sam i najavio. Nadam se da mogu da izborim normu za OI. Ako ne uspem u tome nadam se da mogu preko rang-liste. Prvih 46 ide u Pariz, cilj je da se nađem u tom društvu. S obzirom na to da mnogo treniram i da sam u dobroj pripremi, nadam se da će biti dobro, verujem da sam blizu toga - konstatovao je Bibić.

Inače, tokom jučerašnjeg prepodnevnog dela Nikola Stević nije uspeo da se plasira u finale skoka uvis. Mladi 24-godišnjak, student unverziteta Lujvil, preskakao je visine od 207 i 212 centimetara, a tri puta je rušio na 217. Na 400 metara sa preponama Nikola Kostić pružio je dobro izdanje, a sa vremenom od 50,48 bio je peti u svojoj kvalifikacionoj grupi, što je bilo dovoljno za 15. mesto u ukupnom poretku. Sinoć je na zaletištu skoka uvis bila mlada Angelina Topić. Njoj to nije jedino takmičenje u Rimu, jer je sutra očekuje nadmetanje u kvalifkacijama skoka udalj. 

Tri dame bacaju koplje

TRI predstavnice imaće Srbija u bacanju koplja u kvalifkacijama, koje su na programu u ponedeljak. U prvoj grupi (10.25) takmičiće se Adriana Vilagoš i Ivana Đurić, a u drugoj (11.45) Marija Vučenović. Norma za finale je postavljena na 60,50 metara.

Na 200 metara Ivana Ilić od 10.51 pokušaće da bude među 12 najbržih koje će obezbediti plasman u polufinale.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)