SAD POHOD NA MEDALJE! Reakcije Marije Vučenović i Adriane Vilagoš posle plasmana u finale Evropskog prvenstva u atletici

Tanjug

10. 06. 2024. u 15:45

SRPSKA atletičarka Marija Vučenović izjavila je da će dati sve od sebe u finalu discipline bacanje koplja na Evropskom prvenstvu u Rimu.

САД ПОХОД НА МЕДАЉЕ! Реакције Марије Вученовић и Адриане Вилагош после пласмана у финале Европског првенства у атлетици

FOTO: Tanjug/AP

Ona i i Adriana Vilagoš plasirale su se ovog ponedeljka u finale. Vilagoš je kvalifikacionu normu od 60,50 metara prebacila već u prvoj seriji, pošto je koplje bacila 60,57 metara.

Vučenovićeva je do finala stigla pošto je u trećoj seriji koplje bacila 59,90 metara, što je njen najbolji hitac ove godine.

- Presrećna sam. Ja sam sebi govorila da ću ući u finale i sebe sam zamišljala u finalu. Sada sledi oporavak i finale u utorak uveče. Daću sve od sebe, poslednji put sam bila u finalu Evropskog prvenstva u Berlinu 2018. godine, i evo sad 2024. godine - izjavila je Marija Vučenović, preneo je Srpski atletski savez.

Finale je na programu u utorak, od 21.36 časova.

- Zadovoljna sam, cilj je bio da što pre završimo današnje kvalifikacije. Naravno, bilo je malo stresno, ali sada sam srećna i malo opuštenija što sam ušla u finale. Sada je vreme da se odmorimo za finale - izjavila je Vilagoš.

Srbija je u ovoj disciplini imala još jednu predstavnicu, Ivanu Đurić, koja nije uspela da se plasira u finale, pošto je koplje bacila 50,23 metra.

BONUS VIDEO: "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

USKORO POČINJE STROGI POST: Posvećen je Svetim apostolima Petru i Pavlu, evo šta ne bi trebalo da jedemo