NA KOPAONIK PO SNAGU: Naše najbolje odbojkašice pripreme za Olimpijske igre sutra nastavljaju na našoj najpopularnijoj planini

S. K.

11. 06. 2024. u 11:42

NAŠE najbolje odbojkašice sutra se iz Beograda sele na Kopaonik, gde će imati bazični deo priprema za 23. Olimpijske igre, koje će se odigrati od 27. jula do 11. avgusta u Parizu. Strateg svetskih prvakinja i vicešampionki Evrope Đovani Gvideti odredio je 16 odbojkašica koje će se boriti za mesto u avionu za francusku prestonicu.

НА КОПАОНИК ПО СНАГУ: Наше најбоље одбојкашице припреме за Олимпијске игре сутра настављају на нашој најпопуларнијој планини

FOTO: OSS

Na spisku su: Maja Ognjenović, Bojana Drča, Slađana Mirković (tehničari), Tijana Bošković, Ana Bjelica (korektori), Silvija Popović, Aleksandra Jegdić (libera), Jovana Stevanović, Mina Popović, Maja Aleksić, Hena Kurtagić (blokeri), Bianka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović, Bojana Milenković i Aleksandra Uzelac (primači).

Gvideti je naglasio da postoji mogućnost da pozove još neku devojku na pripreme, po povratku podmlađene selekcije sa poslednjeg turnira Lige nacija u Fukuoki (Japan).

Kako se ove nedelje završava ligaški deo VNL, formiraće se konačna svetska rang-lista, na osnovu koje će još pet selekcija izboriti plasman na Olimpijske igre. Sigurno je da će Afriku predstavljati Kenija, a Aziju Japan ili Kina. Za preostala tri mesta bore se Italija, Japan ili Kina, Holandija i Kanada.

Podsetimo Srbija je zajedno sa domaćinom Francuskom, Dominikanskom Republikom, Turskom, Brazilom, SAD i Poljskom osigurala plasman.

S kim će biti u grupi naše devojke će saznati na žrebu, 19. juna, u Parizu. Selekcije će biti podeljene u tri grupe, a u četvrtfinale će se plasirati prve dve i dve najbolje trećeplasirane reprezentacije.

I dalje će u sastavima ekipa na LOI biti 12 igračica. S tim što se FIVB dogovorio sa MOK da može da se prijavi i 13. odbojkašica, koja će moći da uskoči u tim, ukoliko se neka devojka povredi.

Fali samo zlato

NAŠE dame su na Olimpijskim igrama dosada osvojile dve medalje: srebro u Riju 2016. i bronzu u Tokiju 2021. godine. Zato će Maja Ognjenović i drugarice učiniti sve da se domognu jedinog trofeja koji im nedostaje, zlatne medalje.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)