IZA ZATVORENIH VRATA: Košarkašice Srbije odigrale meč sa Turskom na pripremama za Olimpijske igre

Filip Milošević

11. 06. 2024. u 22:19

U prvoj prijateljskoj utakmici zatvorenog tipa, u okviru priprema za Olimpijske igre u Parizu, ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je na Zlatiboru Tursku sa 79:72 (31:20, 25:17, 18:21, 5:14).

ИЗА ЗАТВОРЕНИХ ВРАТА: Кошаркашице Србије одиграле меч са Турском на припремама за Олимпијске игре

FOTO: FSS

Izabranice Marine Maljković pitanje pobednika rešile su u prve tri četvrtine, kada su u jednom trenutku imale prednost od 27 poena. U poslednjoj deonici došlo je do nedozvoljenog pada u igri, pa je Turska uspela da ublaži poraz.

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Dragana Stanković sa 15 poena, a dvocifrene su bile još i Maša Janković sa 12, odnosno Marta Mitrović sa 10 poena.

Turska je bila bolja u skoku 39-33, ali je zato imala mnogo više prodatih lopti 26-14.

Dve selekcije odigraće još jednu prijateljsku utakmicu zatvorenog tipa, u sredu, u dvorani Wai Tai na Zlatiboru.

-Pa kao i uvek, prva utakmica je najteža. Treba dosta vremena da se uigramo,  jer smo tek počele da radimo pet na pet. Prve tri četvrtine mislim da smo odigrale veoma dobro, gde smo pritisle protivnika, igrale dobru i brzu odbranu, dok smo u poslednjoj četvrtini imale pad. Sutra je nova utakmica i prava prilika da popravimo naše greške i verujem da će biti bolje nego danas – rekla je Dragana Stanković.

SRBIJA: Raca 2, Matić, Rosić 7, Čađo 5, Jovanović 2, Stanković 15, Mitrović 10, Nogić 7, Topuzović 3, Janković 12, Boričić 3, A. Katanić 2, I. Katanić 4, Zec 7, Smailbegović.

TURSKA: Akalan 4, Kurtulmuš 2, Pojraz, Flitk 6, Oznen 2, Jlmaz, Sačalir 3, Ataš 11, Bajram 6, Gul, Simšek, Erdoan 10, Jldižan 5, Guner 16, Uzunolu 7.

BONUS VIDEO: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama