JOŠ JEDNO ČUDO IZ SRBIJE! Adriana Vilagoš vicešampionka Evrope u bacanju koplja!

Novosti online

11. 06. 2024. u 22:46

Atletska reprezentativka Srbije, bacačica koplja Adriana Vilagoš, ne samo da je u ponedeljak oborila državni rekord u Rimu, nego je na tamošnjem Evropskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju i ujedno izborila olimpijsku vizu, priključivši se tako koleginicama iz reprezentacije - Ivani Španović, Angelini Topić i Milici Gardašević.

ЈОШ ЈЕДНО ЧУДО ИЗ СРБИЈЕ! Адриана Вилагош вицешампионка Европе у бацању копља!

FOTO: Tanjug/AP

U prestonicu Italije stigla je uz svoj najbolji rezultat, star 30 dana, od 63,58 metara, a onda je u trećoj seriji finala bacila koplje 64,42.

Time je postavila novi najbolji rezultat u srpskoj atletici, a i najbolji evropski rezultat u 2024. godini za atletičarke do 23 godine starosti (Adriana Vilagoš je rođena 2. januara 2004, odnosno ima 20 godina).

Ispred nje je, sa samo 20 centimetara boljim rezultatom, ostvarenim još u prvoj seriji, bila Austrijanka Viktorija Hadson, koja je tim hicem i došla do zlatne medalje.

Bronza je pripala Norvežanki Mari-Terezi Obst, koja je, poput Vilagošove, ostvarila lični rekord - tačno 63 i po metra. Naša druga predstavnica u finalu, Marija Vučenović, završila je prvenstvo Evrope na odličnom devetom mestu: u finalu je koplje bacila 58,3 metra, što nije bilo dovoljno da se nađe među osam takmičarki koje su dobile pravo na nova tri hica.

Podsetimo, prethodno je na Evropskom prvenstvu u atletici "Rim 2024", Srbiji srebrnu medalju donela 18-godišnja skakačica u vis, Angelina Topić.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto