SPREMNE ZA OI: Atletske herione sada gledaju ka Gradu svetlosti

S.Rajić

14. 06. 2024. u 07:00

POVRATAK srebrnih kraljica. Sa osmehom od uva do uva i zlatnim sjajem u očima, juče su dve herione naše "kraljice sportova", Angelina Topić i Adriana Vilagoš, izmamile velike aplauze svih prisutinih na dolaznom terminalu Aerodroma "Nikola Tesla".

СПРЕМНЕ ЗА ОИ: Атлетске херионе сада гледају ка Граду светлости

Foto N. Skenderija

Budući da je letnja sezona nije ih bilo malo. Budući da se dugo čekao izlazak kroz vrata terminala, pojedini strani turisti, ali naši začuđenji ljudi pokušavali su da "ukradu" slavu i poziraju brojnim foto reporterima.

Ipak, to je bilo samo lepa šala da se prekrati vreme, jer je sve palo u drugi plan čim su se mlade atletičarke pojavile. Uzvici "bravo", uz aplauze bili su glavni motiv. Zadovoljne zbog uspeha, ali i dočeka dve mlade dame nisu skrivale da su presrećne zbog učinjenog na EP u Rimu.

- Treba malo vremena da se slegnu utisci. Ovo je najveći uspeh do sada i velika odskočna daska za dalji napredak i postizanje još boljih rezultata. Hvala celom mom timu sa mojim trenerom i tatom Dragutinu doktoru Jovanu Đuroviću, kao i da se zahvalim na svim čestitkama. Želim da čestitam timu na odličnim rezultatima - pričala je Angelina sa velikim osmehom.

Njena koleginica Adriana i ona se praktično od juniorskih dana probijaju zajedno na takmičenjima.

- Baš mi je drago, pre smo kao juniori, sad smo kao seniori uzeli medalje. Baš mi je drago i tako će nastaviti.

Ono što im je bilo zajedničko da su kroz dramu obezbedile odličja.

- Sve što znam sam naučila od Dragutina, on mi je najveći uzor u sportu i životu. Jedini savet pred finale koji sam dobila, jeste, da se ponašam kao i inače, da uživam u trenutku, kao i na svim ostalim takmičenjima. Moj maksimum je bio dovoljan za drugo mesto ovog puta - istakla je Angelina.

Vilagoševoj takođe nije bilo svejedno.

- Moram da kažem da sam bila zabrinuta, bilo bi mi žao da nisam uspela, jer sam osetila da mogu ovakav hitac da naparavim. Kako sam počela, bilo je baš teško, prvo sam osetila strah, morala sam da prevaziđem, da osetim pozitvino, ne da razmišljam o tome šta će biti ako ne uspem. Mama je bila tamo, selektor, uspeli smo, euforija je bila kad smo uspeli i baš sam zadovoljan.

Naravno, za dve dame sada je čitav fokus na OI u Parizu. Atletska nadmetanja u Gradu svetlosti počinju za 48 dana.

- Veliki je uspeh plasirati se na OI, sa 18 godina. Jedva čekam da vidim kako to izgleda, nadam se prolasku u samo finale, srećna sam samom činjenicom da ću biti tamo - kaže Angelina, a Adriana dodaje:

- Želim prvo da se slegnu utisci, da malo odmorim, a onda je potpuni fokus na Pariz, treninzi, pripreme... n

Uskoro dva metra

U poslednje vreme Topićeva ozbiljno "koketira" sa visinom od dva metra.

- Nadam se da se uskoro sprema. Ovo je peti-šesti put da se podižem na tu visinu. Te noći nisu bili savršeni uslovi za skakače uvis, uhvatila nas je i kiša na pola takmičenja, vetrovito je bilo i hladnjikavo - objašvanja Angelina.

Odmor tri sata

NAŠALILA se Angelina na pitanje koliko odmora će dobiti od tate Dragutina zbog osvajanja medalje.

- Tri sata (smeh)! Šalim se, odmorila sam se, odmorila sam se, ali već sledeće nedelje imam dva takmičenja u Grčkoj - naglašava Topićeva.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (1)

DRŽALA JE NJEGOVU GLAVU U KRILU DOK JE UMIRAO: Lični život DŽeki Kenedi je bio obeležen tragedijama