JELENA I IVAN PETI U MIKSU: Spuštena zavesa na umetničko plivanje na EP u vodenim sportovima

S. R.

14. 06. 2024. u 16:15

SPUŠTENA je zavesa na takmičenje u umetničkom plivanju na EP u vodenim sportovima. Jelena Kontić i Ivan Martinović na SC "Milan Gale Muškatirović" u njihovoj disciplini tehničkom miksu duetu, nisu uspeli da dođu do medalje. Naš par zauzeo je petu poziciju sa 165,9 bodova od sudija.

ЈЕЛЕНА И ИВАН ПЕТИ У МИКСУ: Спуштена завеса на уметничко пливање на ЕП у воденим спортовима

FOTO: Privatna arhiva

Ispred domaćeg dvojica za dlaku su bili bolji Matea Butorac i Andrijan Gavela iz Hrvatska sa 166 poena. Ipak, ponovo su se izvdojila tri para. Do bronzanog odličja stigli su Beatris Gras i Randžuo Tomblin (202,9 bodova), a napeto je bilo u bici za najviši stepenik pobedničkog podijuma. Italijani Sara Riza i Filipo Pelati su došli do drugog mesta (217,1), a najbolji su bili Mirela Hernandez i Denis Gonzales iz Španije sa 218,7 bodova.

Na kraju, Jelena i Ivan ne mogu da žale, pošto su i u miks duetu slobodno, takođe bili četvrti u Evropi. Podsetimo, od ostalih takmičara Sara Stojanović je zauzela 13. poziciju u ženskom solo programu, Teodora Sperlić završila je 15. u ženskom tehničkom programu. Ekipno, u timskom tehničkom nadmetanju naša selekcija bila je peta.

Zasad, na prvenstvu najviše zlatnih medalja ima Španija (četiri), dok Italija vodi po brojnosti odličja - 11, međutim, ima samo jedno prvo mesto, a po pet drugih i trećih mesta.

Danas se završavaju takmičenja na otvorenim vodama na Adi Ciganliji. U ponedeljak počinju nadmetanja u skokovima u vodu na Koštunjaku, i plivanju na SC "Milan Gale Muškatirović".

Dominacija Italije

ITALIJANSKI plivači dominirali su na 25 kilometara u obe konkurencije. Kod dama slavila je Barabara Pozobon (5:25.37,7), ispred Nemice Lee Boj (5:28.39,6) i Špankinje Kandele Sančes Lore - 5:29.15,2.

Kod muškaraca dupla pobeda Italijana. Prvi je bio Dario Vezani (5:08.50,9), a drugi Mateo Furlan - 5:08.56,6). Bronze su domogao Francuz Aksel Rejmond - 5:09.00,5.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd