MALI SAJAM SPORTA NA UBU: Bravo za buduće sportske šampione!

N. I.

15. 06. 2024. u 14:24

PETI ovogodišnji Mali sajam sporta, u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Ministarstva sporta, a uz pomoć Sportskog saveza opštine Ub i podršku lokalne samouprave, održan je na terenima Sportsko rekreativnog centra "Školarac". Mali sajam sporta otpočeo je predavanjem Antidoping agencije Republike Srbije za sportske stručnjake, a zatim su predškolci iz Predškolske ustanove "Ub" vežbali uz Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje u okviru projekta "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan".

МАЛИ САЈАМ СПОРТА НА УБУ:  Браво за будуће спортске шампионе!

SSS

Pred zvanično otvaranje predsesnik opštine Ub Aleksandar Jovanović Džajić, zamenica Ivana Nikolić i pomoćnica predsednika opštine Nada Đokić ugostili su delegaciju Ministarstva sporta - ministra Zorana Gajića, državnog sekretara Marka Kešelja, posebnog savetnika Dejana Bojovića i šefa kabineta Jovana Kneževića, kao i predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka i generalnog sekretara Gorana Marinkovića. Na sastanku je u fokusu bio napredak sporta u Ubu, a o detaljima su govorili i predsednik Sportskog saveza Ub Nebojša Živanović i potpredsednica SsUb Sonja Puzović Karišik. Zvaničnici su zatim pozdravili okupljene učenike četiri osnovne škole - "Milan Munjas" iz Uba, "Sveti Sava" iz Pambukovice, "Rajko Mihajlović" iz Banjana i "Dušan Danilović" iz Radljeva, sportiste, trenere i roditelje. Predsednik SSS Davor Štefanek je i ovoga puta darovao lopte predsedniku Sportskog saveza opštine Ub Nebojši Živanoviću namenjene uoravo osnovnim školama. Obilaskom 14 klubova predstavnici Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije i na delu su se još jednom uverili koliko se ulaže u sport u Ubu, koliko deca vole sport i imaju gde i da treniraju.

Predsednik SSS Davor Štefanek poručio je deci i mladim sportistima:

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Zbog vas se neprestano grade novi tereni, igrališta, sportske hale, ulaže se u obrazovanje i stručnost trenera i čini se sve kako bi vaša budućnost bila još lepša i bolja. Kao sportski radnik, bivši osvajač olimpijskog i svetskog zlata i večiti zaljubljenik u sport mogu samo da vam kažem jedno veliko BRAVO što su vaši heroji sportisti, a zdrav način života svakodnevica. Bravo, što ste na dobrom put da postanete odgovorni, dobri i pošteni ljudi jer iznad svih medalja, važnije od svakog rekorda je biti ispravan i čestit čovek. Samo hrabro i odlučno idite ka ostvarenju sportskih i svih drugih vaših snova - rekao je Štefanek.

Ministar sporta Zoran Gajić:

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Prelepo je videti ovoliko dece i sportista, ali to ne treba da nas čudi, jer je Ub prava sportska opština, jer su upravo iz Uba potekla mnoga velika sportska imena, od Dragana Džajića, Duleta Savića, Nemanje Matića, Radosava Petrovića i mnogi drugi, a sad klubovi kao što su ženski odbojkaški klub Ub i fudbalski klub Jedinstvo ostvaruju zaista sjajne rezultate. Deca imaju na koga da se ugledaju i imaju sigurno motiv da se bave sportom i uopšte da treniraju. Nadam se da će svako od vas krenuti u sa nekim vidom treninga jer je to baza svega i cilj Ministarstva sporta i Vlade Republike Srbije - istakao je ministar Gajić.

Prelepom slikom sa Uba odlazimo na kratku pauzu u organizaciji Malog sajmova sporta, pa se ponovo družimo na sportskim terenima širom Srbije od septembra meseca.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama