ČETIRI KORAKA DO PARIZA: Odbojkaši od nedelje u LJubljani, gde igraju odlučujuće utakmice za odlazak na Olimpijske igre

S. K.

15. 06. 2024. u 19:45

U LjUBLjANI se vadi karta za Pariz. Odbojkaši u nedelju ujutro putuju u slovenačku prestonicu, sa verom da će na poslednjem turniru Lige nacija uspeti da sakupe dovoljan broj bodova da sačuvaju deveto mesto na svetskoj rang listi, koje vodi na Olimpijske igre. „Orlove“ u sredu prvo očekuje veliki okršaj sa Kubom,a od petka do nedelje dueli sa Turskom, Poljskom i Slovenijom.

ЧЕТИРИ КОРАКА ДО ПАРИЗА: Одбојкаши од недеље у Љубљани, где играју одлучујуће утакмице за одлазак на Олимпијске игре

Foto: Profimedia

- Veoma smo pozitivni, jer verujemo u sebe. Na turniru u Otavi pokazali da možemo da pobedimo jake reprezentacije,ali i da možemo kao u Riju da izgubimo u lošem maniru. Prošlo je već nedelju dana od Kanade i verujem da treba da razmišljamo samo da ćemo biti još bolji. Ne možemo da se ljutimo kada protivnik igra fenomenalno, ali tada treba da budemo strpljivi i da nastavimo da igramo sa entuzijazmom kao u Otavi. Jer, videli smo kada se menja postava, da nastavljamo sa istim entuzijazmom i mislim da samo takav pristup igri može da nas odvede na Olimpijske igre – ističe za sajt OSS Nikola Jovović.

Srbi imaju manje od boda viška od Kube. Zato će okršaj naše i karipske selekcije u sredu(16.30) možda biti i odlučujući u borbi za Pariz. Jer, pobeda vredi dvostruko.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Mogao bi da bude presudan... Mi sada samo gledamo kako da pobedimo Kubu, a posle ćemo gledati da pobedimo Tursku, pa Poljsku i Sloveniju. Ne bi trebalo da kalkulišimo, niti da razmišljamo o tome, već da prizovemo nekako te pobede. Stvarno mislim da smo glavama tu, da treba da verujemo jedan drugom i da je to put ka uspehu – podvlači Jovović.

Aleksandar Nedeljković podvlači da je atmosfera u ekipi dobra:

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Imali smo turbulentan prvi vikend u Riju, gde smo počeli dobro, a završili tragično.  Međutim, u Otavi su pokazali naše pravo lice, da možemo i ostalimo smou trci za Igre.Sada se spremamo za Kubance i nadam se da ćemo uspeti da ih pobedimo.

Kubanci su atraktivni

KUBA je u Ligi nacija savladala Brazil i Francusku, reprezentacije iz Top 8. Selekcija koju predvodi legendarni Simon brzo je na početku Lige izbrisala našu startnu prednost na listi od 16 poena. Čak, nam je dva puta preuzimala deveto mesto, koje vodi u Pariz.

- Biće težak meč, jer oni su stvarno jedna atraktivna reprezentacija. Visoki su, smečuju atraktivni. Međutim, naći ćemo način kako da zaustavimo njihov napad – ističe Nedeljković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO SE PRAVILNO MERI PRITISAK: Greške koje daju pogrešne rezultate