SVAKI SET PRESUDAN: Odbojkaši sutra na turniru Lige nacija u LJubljani igraju direktnim konkurentom u borbu za LOI, Kubom

S. K.

18. 06. 2024. u 13:56

OSLEDNjIH godina ni Berlin, ni Bari nisu se posrećili odbojkašima u borbi za odlazak na Olimpijske igre. Sada se "orlovi" nadaju da će u Ljubljani, gde se igra poslednji turnir Lige nacija, izboriti odlazak u Pariz. Ali, su i svesni da čekaju četiri veoma teška duela, naročito današnji (16.30) sa najvećim konkurentom u borbi za francusku vizu, Kubom.

СВАКИ СЕТ ПРЕСУДАН: Одбојкаши сутра на турниру Лиге нација у Љубљани играју директним конкурентом у борбу за ЛОИ, Кубом

FOTO: M. Vukadinović

Naši su trenutno na željenom devetom mestu na FIVB rang listi i imaju minimalnu prednost od 0,91 poena. Ali, i dobro znaju da mogu da pobegnu na plus 20, kao i da zaostanu na minus 20. Naime, pobeda od 3:0 vredi 9,95 poena, od 3:1 7,45, a od 3:2 - 4,95. Poraz od 0:3 odnosi 10,05, od 1:3 7,55, od 2:3 5,05. Ali, bez obzira na ishod ključni su i dueli sa Turskom, Poljskom i Slovenijom. I Kubanci igraju sa Poljacima i Slovencima, a čeka ih i duel sa Bugarskom. Obe ekipe su svesne da ne smeju da izgube od slabijih od sebe, kao i da im eventualne pobede nad domaćinom i četom Nikole Grbića mogu doneti dosta poena. Zato i jedan set može da odluči ko će u Pariz, a ko će završiti sezonu.

- Došla je odlučujuća nedelja za nas. Ovogodišnja Liga nacija je za nas nešto više od LN i iskreno se nadam da će nam dve propuštene Olimpijade biti veliki motiv da učinimo sve da izborimo Pariz. Iz nedelje u nedelju smo bolji i nadam se da ćemo biti u stanju da pružimo maksimum - kaže za sajt OSS Marko Ivović.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Kubanci su ponovo stvorili moćnu selekciju, koja je dosada savladala Brazil i Francusku...

- Iskreno se nadam da smo kadri da se suprotstavimo Kubi. Moramo da budemo konctentrisani od početka, da uz dobru atmosferu ekipa iznese utakmicu. Neće biti lako ni za nas, ni za njih. Nadam se da nije presudan meč, ali mnogo je važna, možda više na psihološkom planu. Nadam se da ćemo da pružimo maksimum i da ćemo biti kadri da iznesemo sve ono zbog čega smo ovde - ističe Ivović.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

"Orlovi" očekuju i podršku naših navijača u "Stožicama":

- Ljubljana nije daleko i veliki broj naših prijatelja će doći da nas podrži. To je jedan vetar u leđa, koji znači mnogo. Ovo je dobra prilika i nadam se da će se poklopiti kockice da iznesemo turnir kako treba.

Raspored

LjUBLjANA

19.6. Srbija - Kuba 16.30

21.6. Srbija - Turska 20.30

22.6. Srbija - Poljska 16.30

23.6. Srbija - Slovenija 20.30

Trka za LOI

ČETIRI selekcije na osnovu FIVB rang liste izboriće Pariz.

2. Italija 369,30

6. Slovenija 335,03

8. Argentina 302,36

9. Srbija 251,55

10. Kuba 250,64

13. Holandija 216,08

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ZAPAD U NEVERICI, RUSIJA ODUŠEVLJENA! Srpski navijači su uzeli bubanj, a onda... (VIDEO)