BITKA ZA SVAKI SET: Odbojkaši na turniru Lige nacija u LJubljani večeras (20.30) igraju sa Turskom, a sutra (16.30) sa Poljskom

S. K.

21. 06. 2024. u 12:28

KOLIKO je svaki set bitan u borbi za željeno mesto na svetskoj rang listi, koje vodi na Olimpijske igre, uverili smo sinoć kada su na turniru Lige nacija u Ljubljani igrali Slovenija i Kuba. Navijali smo za Slovence i kada su pobedili (3:2) našeg jedinog rivala u borbi za odlazak u Pariz pao nam je kamen sa srca. Istina "orlovi" su prednost uvećali samoza 0,01 poen, tako da su uoči svog večerašnjeg (20.30) duela sa Turskom, kao i Kube sa Bugarskom bili u plusu 10,82 poena.

БИТКА ЗА СВАКИ СЕТ: Одбојкаши на турниру Лиге нација у Љубљани вечерас (20.30) играју са Турском, а сутра (16.30) са Пољском

Foto: Profimedia

Da su Kubanci bili uspešniji u taj brejku osvojili bi 10,04 poena i primakli bi se Srbima na 0,78. Simonu i društvu pobeda od 3:0 ili 3:1 donela bi i prednost u odnosu na našu selekciju. Srećom, to se u četvrtak uveče nije dogodilo. Zato je, kako naši ističu, najbolje ići korak po korak i ne gledati u tuđe dvorište, jer to može doneti i nervozu.

- Spremni smo da do kraja turnira pružimo maksimum i da odemo u Pariz. Voleo bih da se pridružimo našim devojkama, koje vuku celu odbojkašku priču i na tome im svaka čast. Voleo bih i da obradujemo naciju, a i sebe - kaže za sajt OSS tehničar Nikola Jovović.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Naše sutra (16.30) očekuje veliki izazov - Poljska. Četa Nikola Grbića je prva na svetskoj rang listi i pobeda nad njima "orlovima" bi donela više od 10 poena. Ali, i da ne naprave iznenađenje, važno je da otkinu set ili dva. Uostalom, Srbi su prošle godine u grupnoj fazi LN iznenadili Poljake, a namučili su ih i u četvrtfinalu EP.

Najvažnije je da "orlovi" samo drže sudbinu u svojim rukama, što će u nedelju (20.30) uoči duela sa Slovenijom znati šta moraju da urade. Tim pre što će Poljska u nedelju (13.00) odmeriti snage i sa Kubancima.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Mi ne pravimo razliku s kim igramo. Protiv svake ekipe smo maksimalno skoncetrisani i motivisani - podvlači jedan od pomoćnika Igora Kolakovića Ivica Jevtić.

Raspored

LjUBLjANA

19.6. Srbija - Kuba 3:2

21.6. Srbija - Turska 20.30

22.6. Srbija - Poljska 16.30

23.6. Srbija - Slovenija 20.30

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAVIJAJ ZA OLIMPIJSKI TIM SRBIJE: BIG Šoping centri i Olimpijski komitet Srbije – podrška zlata vredna!