OLIMPIJSKA VIZA JE BLIZU: Srbija ponovo preokretom do velike pobede protiv Turaka

Novosti online

21. 06. 2024. u 22:40

Odbojkaška reprezentacija Srbije slavili su i u drugom meču Lige nacija koji se igrao u Ljubljani i tako sačuvali pol poziciju u trci za Olimpijske igre.

ОЛИМПИЈСКА ВИЗА ЈЕ БЛИЗУ: Србија поново преокретом до велике победе против Турака

FOTO: CEV

Posle Kube, "plava četa" je napravila još jedan preokret i opravdala ulogu favorita protiv Turske savladavši je u četiri seta 3:1 (25:20, 19:25, 23:25, 21:25).

Dražen Luburić je ponovo bio najefikasniji u redovima našeg tima sa 24 poena. Miran Kujundžić je dodao 19, a Marko Ivović 15.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Kod Turske se istakao Kan Gurbuz sa 22 poena, dok je Ramazan Mandirači jedini još bio dvocifrensa 17 poena.

Turci su u ovaj meč ušli kao poslednjeplasirani sa samo jednom pobedom u prvih 10. kola, ali sa pedigreom nezgodnog protivnika za našu selekciju s obzirom na to da su slavili u poslednja tri obračuna.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

FOTO: CEV

Iako za njih ovaj susret nije imao rezultatski značaj, bolje su ušli u meč koji je Srbiji bio izuzetno bitan za plasman na Olimpijske igre.

Nije funkcionisao servis ekipe Igora Kolakovića koji je prvi set završila sa čak 12 grešaka naspram četiri protivnika i samim tim, kao i protiv Kube, morali iz zaostatka da krenu meč.

U nastavku je sve bilo daleko bolje, a promena je bila potpuna kada je Luburić na kraju susreta vezao tri as udarca i tako pokazao da i u tom segmentu igre možemo da igramo na vrhunskom nivou.

Kako svi mečevi Lige nacija donose bodove za FIVB rang listu, a na osnovu nje će 24. juna biti odlučeno pet preostalih učesnika Olimpijskih igara, ovaj duel je imao veliku važnost.

Na FIVB rang listi Srbija je trenutno na 10. mestu i sada ima 260,08 bodova, a Kuba je 11. sa 251,69 bodova.

Prednost u izboru ko će u Pariz će imati selekcije sa kontinenata koji još nemaju predstavnike. To garantuje mesto Egiptu, dok su favoriti za preostala četiri mesta Italija, Slovenija, Argentina i Srbija.

Treći rival Srbije biće Poljska u subotu, 22. juna od 16.30 časova, a četvrti Slovenija u nedelju, 23. juna od 20.30 časova.

Kuba će u poslednjem meču u Ljubljani, u nedelju, 23. juna igrati protiv Poljske od 13.00 časova.

BONUS VIDEO EURO 2024: Proslava srpskih navijača nakon izjednačujućeg gola Jovića protiv Slovenije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEZAPAMĆEN SKANDAL: UEFA zgrozila sav normalan svet, Ubij Srbina je dozvoljeno pevati na EURO 2024!