KOLAKOVIĆ PRED DUELE ODLUKE: "Zaslužili smo da odemo na Olimpijske igre"

Novosti online

23. 06. 2024. u 13:43

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije, Igor Kolaković podelio je utiske posle poraza od Poljske u Ligi nacija rezulttaom 3:2 po setovima 25:21, 21:25, 25:18, 22:25, 15:11.

КОЛАКОВИЋ ПРЕД ДУЕЛЕ ОДЛУКЕ: Заслужили смо да одемо на Олимпијске игре

Foto: Profimedia

Ovaj poraz u pet setova mogao je da bude i pobeda vredna plasmana na Olimpijske igre, pošto se Srbija dvaput vraćala iz minusa i onda ostala bez energije u poslednjem setu, a Poljska potvrdila ulogu favorita.

- Ušli smo u utakmicu sa slabijim intenzitetom, ali i mislim da smo odigrali lepu utakmicu. Bilo je dobro i kvalitetno sa naše strane. Poljake smo naterali da dobro razmišljaju, Nikola je već u petom setu i napravio možda ključnu izmenu sa Huberom. Nadam se da smo zaslužili da odemo na Olimpijske igre, mislim da smo zaslužili zbog borbe i želje koju ispoljavamo u svakom meču, i kada gubimo, i kada vodimo. Iskreno se nadam. Govorio sam igračima tokom meča da moramo da igramo svaki poen, nebitno što je bila velika prednost Poljaka u trećem setu. Da moramo da zaslužimo odlazak i Igre u Parizu time što ćemo sad na ovim poenima da radimo i zaslužimo tu sreću da možemo u nedelju da pobedimo Sloveniju i rešimo naš odlazak na Olimpijske igre - rekao je Kolaković, a preneo Odbojkaški savez Srbije.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Мушка 

Foto: Profimedia

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije sada ima još jedan meč na putu do Olimpijskih igara, baš kao i Kuba, njen glavni konkurent. Kubanci od 13 časova igraju protiv Poljaka, a „plavi“ od 20.30 protiv Slovenaca, domaćina turnira u Ljubljani.

Ako Poljska pobedi Kubu, učiniće uslugu Srbiji, a ako ne, onda će „plavima“ biti potreban trijumf nad Slovencima.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Moramo da razmišljamo o Sloveniji, mislim da je to jedino ispravno. Naravno da bi nam olakšala pobeda Poljske protiv Kube, ali je bolje da se uzdamo u sebe. Mislim da smo se u ovoj utakmici uzdali u naš kvalitet i došli do petog seta koji je mogao da odluči odlazak na Olimpijske igre. Eto, izgleda nam je sudbina da moramo teško i da se odlučuje u poslednjem trenutku - rekao je Kolaković.

Pohvalio je Vuka Todorovića i Aleksandra Atanasijevića zbog svojih rola, razmišlja da li je trebalo ranije da zameni Dražena Luburića.

- Vidljivo je bilo da je Luburić iscrpljen, toliko vremena nosi taj „najfizičkiji“ deo naše igre. Hteo sam i ranije da ga zamenim, ali je insistirao da još produži. Možda je to bila i greška, možda sam mogao od početka sa Atanasijevićem. Videliste tu želju, inspiraciju, kvalitet. Lube ima kontinuitet, ima zamah i šteta je to gušiti. Vuk Todorović takođe, sjajna rola. Pokazao je koliko je talentovan i darovit tehničar. Ostali igrači, tu mislim i na Krsmanovića koji nije dugo igrao, pa je sada dobio priliku, a i ove koji su nosili poslednjih utakmica, svi su pokazali kvalitet i mnogo mi je drago da smo bili tim, u svakom smislu. Da i u nedelju budemo tim i probamo da odemo na Olimpijske igre, da uradimo sve da odemo na Olimpijske igre - rekao je Kolaković.

BONUS VIDEO"ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIKA GLEDALA U NEVERICI: Rus izašao pred hiljade Amerikanaca ogrnut ruskom zastavom, evo šta mu se desilo (VIDEO)