SAOPŠTEN SPISAK REPREZENTACIJE SRBIJE ZA OLIMPIJADU: "Mi smo prvaci Evrope"

Novosti online/S. R.

05. 07. 2024. u 14:23 >> 14:30

SELEKTORI ženske i muške šahovske reprezentacije Srbije Alisa Marić i Miodrag Perunović saopštili su danas spisak šahista koji će predstavljati našu zemlju na predstojećoj 45. Olimpijadi koja će se od 10. do 23. septembra održati u prestonici Mađarske.

САОПШТЕН СПИСАК РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ ЗА ОЛИМПИЈАДУ: Ми смо прваци Европе

Foto: S. Rudić

Glavni šahovski događaj ove godine je 45. Olimpijada u Budimpešti, a do nje je ostalo nešto manje od dva meseca. Kormilari srpskih nacionalnih timova Alisa Marić i Miodrag Perunović objavili su spisak reprezentativaca. Oni će priliku za pripremu imati i na predstojećem tradicionalnom turniru "Srbija open" (od 12. do 21. jula u Beogradu) gde će učešće uzeti preko 500 šahista iz celog sveta. 

- U ženskom timu će biti Teodora Injac, Jovana Erić, Marina Gajčin, Adela Velikić - saopštila je spisak ženske reprezentacije Alisa Marić, dok se njen kolega Miodrag Perunović odlučio za sledeću četvorku: prvak države Aleksandar Inđić, Robert Markuš, Velimir Ivić i Aleksandar Predke.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Foto: S. Rudić

- Bio sam na slatkim mukama kad sam birao ovaj tim. Kao što znate, mi smo aktuelni prvaci Evrope. Po prvi put u istoriji, ne samo Srbije, već i Jugoslavije, što naše uspehe čini većim. Sada već svi na nas gledaju sa velikom dozom respekta, čak i ako smo se smatrali umerenim optimistima, to više nismo - istakao je Perunović koliko je ponosan na svoju ekipu.

Predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić istakao je da duguje veliku zahvalnost selektorima za odlične uspehe i ženskih i muških šahista, a dodao je i da Savez pokušava da održi dugu tradiciju turnira "Srbija open" koji je jedan od najjačih u jugoistočnoj Evropi.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Foto: S. Rudić

- Kod nas su sastavi slični iz godine u godinu, a rezultati su sve bolji i bolji. Nadam se da će se taj trend nastaviti. Jednog dana nećemo moći bolje. Homogenost, razumevanje i saradnja su najviše doprinele rezultatima. Do sada se nije dogodilo, u poslednjih dvadeset godina, da ženska reprezentacija bude bolja nego danas. Najveće zasluge idu selektorima. Alisa Marić je sa nama od prošle godine, najzvučnije je ime našeg ženskog šaha. Potpuno se posvetila ekipi i nikada nije izneverila očekivanja - poručio je Lazić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MARGO ROBI JE TRUDNA: Glumica čeka prvo dete sa poznatim producentom