ODBROJAVANJE - JOŠ 20 DANA DO OI: Fejk njuz "otkazao" Igre!

Olimpijske igre u Parizu biće otkazane zbog političkog konteksta! Lažna informacija ovakve sadržine kruži trenutno društvenim mrežama i medijskim prostorom, pa je morao da reaguje i Međunarodni olimpijski komitet da bi je odlučno opovrgao.

ОДБРОЈАВАЊЕ - ЈОШ 20 ДАНА ДО ОИ: Фејк њуз отказао Игре!

Foto: Goran Čvorović

MOK je istovremeno zatražio da se ovaj "fejk njuz" ne širi dalje.

Sve je počelo objavljivanjem kolumne u francuskom "Poenu" u kojoj hroničar ističe da je predsednik MOK Tomas Bah ostavio sebi rok do sredine jula da potvrdi, anulira ili odloži Olimpijske igre u Parizu! Čak su, prema ovim izvorima, kao kolateralna šteta dovedene i Zimske OI na francuskim Alpima 2030.

Glavna zabrinutost MOK su, navodno, bezbednost i transport, uz moguće pobune ekstremne levice i eksploziju urbanog nasilja, ukoliko krajnja desnica u nedelju dođe na vlast. Bah je, kaže hroničar, bio zabezeknut najpre odlukom francuskog predsednika Makrona da neposredno pred OI raspusti skupštinu, a potom i njegovim izjavama da zemlji preti "građanski rat" u slučaju pobede opozicije.

Posle svega, hitno je reagovao i MOK, porukom da je reč o kampanji dezinformacija protiv Francuske, MOK, njegovog predsednika i OI. Istakli su da takvi navodi nemaju nikakvog realnog osnova, kao i da očekuju izuzetnu organizaciju predstojećih Igara. Odmah po raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora u Francuskoj, čiji će drugi krug biti održan sutra (nedelja), Bah je naglasio da ima puno poverenje u Francusku kao domaćina.

Ministarka sporta Ameli Udea Kastera je povodom vesti o "otkazivanju" istakla da se radi o gnusnom fejk-njuzu.

- Igre će se održati u Parizu, u predviđenom roku, spremamo se za to godinama, doneće sreću celom svetu i ponos našoj zemlji – zaključila je ministarka.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici